Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Округли сто „Однос суда и медија“ 10. маја у Крагујевцу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

25. 04. 2019.

Извор: ОЕБС, УНС

Округли сто „Однос суда и медија“ 10. маја у Крагујевцу

Округли сто “Однос суда и медија”, који организују Организација за европску безбедност и сарадњу Мисија у Србији (ОЕБС), Врховни касациони суд, Пиштаљка и Удружење новинара Србије, биће одржан 10. маја у хотелу „Крагујевац“, Краља Петра I број 18, са почетком у 10 часова у Крагујевцу.

Заинтересовани за присуство могу се пријавити на имејл olja.lakicevic@osce.org или на број телефона 063/223496. Ученицима округлог стола из околине Крагујевца путни трошкови биће надокнађени.

Неки од учесника округлог стола „Однос суда и медија“ су председник Удружења новинара Србије и главни и одговорни уредник Пиштаљке Владимир Радомировић, новинар Мома Илић, виша саветница за европске интеграције и међународне пројекте Врховног касационог суда Вања Родић, судија Врховног касационог суда Катарина Манојловић Андрић, новинарка Љиљана Смајловић, судија Апелационог суда у Београду Ирена Гарчевић, у име НУНС-а Драган Јањић…

На округлом столу биће речи о јавности судова, границама дозвољеног коментарисања судских поступака, говору мржње и медијима, као и изазовима судске праксе у случајевима у којима су новинари појављују као оштећени. Очекује се присуство по двадесетак новинара и судија, који ће о овим темама разговарати.

Циљ округлог стола је унапређење сарадње судова и медија, као и да се размотре изазови са којима се обе професија суочавају и да се омогући трајна платформа за конструктивни дијалог о даљем развоју судске праксе у области слободе изражавања и слободе медија.

У прилогу су агенда као и образац који је неоходно, сем копије личне карте и рачуна, попунити како би трошкови пута били надоканађени.

Извештај са округлог стола "Однос суда и медија" који је одржан у Београду прочитајте овде.

 

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси