Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Јочић: НАТО би нас гађао и да смо се изместили
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

24. 04. 2019.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

Јочић: НАТО би нас гађао и да смо се изместили

У документарном филму Светлане Јанићијевић „Хроника најављене смрти“ помоћник руководиоца Пословне јединице одбране и заштите РТС-а 1999. године Звонимир Јочић рекао је да би НАТО бомбардовао Радио-телевизију Србије (РТС) и у случају да су се изместили на резервно место рада на Кошутњаку.

Јочић је казао да је НАТО 1998. године РТС прогласио легитимним циљем.

„Постављали су услов РТС-у да реемитује шест сати програма западних медија. То је РТС одбио зато што то није било у складу са ондашњим Законом о информисању. И да смо отишли на резервна места рада и тамо би били бомбардовани“, рекао је он и додао да не жели да правда генералног директора Драгољуба Милановића, али да је то његово мишљење.

Измештање РТС-а на резервно место рада на Кошутњаку било је, између осталог, у пакету мера Савезног министарства одбране које треба да се спроведу у ратним условима.  

„То практично значи да ви прелазите из Хиландарске и Абердареве на унапред одређена резервна места рада. Ми смо све наредбе из пакета мера реализовали осим Наредбе бр. 37 јер генерални директор није дозволио да се измештамо из простора у ком се ради“, рекао је Јочић. Он је додао да Милановић није образложио ову одлуку.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси