Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Тужилаштво у Зајечару утврдило: Било притиска на Душана Војводића због извештавања о „Ноћном клубу 54“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

03. 04. 2019.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Тужилаштво у Зајечару утврдило: Било притиска на Душана Војводића због извештавања о „Ноћном клубу 54“

Основно јавно тужилаштво у Зајечару утврдило је да је на уредника продукције „За медиа“ Душана Војводића вршен притисак приликом извештавања о тешком инциденту у „Ноћном клубу 54“ у Зајечару.

„Милош Николић и Дражен Ковијанић нису остварили законска обележја кривичног дела угрожавања сигурности, јер није упућена озбиљна претња да ће напасти на живот или тело Душана Војводића“, навело је Тужилаштво.

Подсетимо, власник „Ноћног клуба 54“ Милош Николић и Дражен Ковијанић, у Зајечару познат као шеф обезбеђења овог клуба, иако то формално није, вршили су притисак на Душана Војводића и новинаре продукције „За медиа“ због писања о инциденту у којем су у „Ноћном клубу 54“ насилници тешко повредили матуранта Бориса Брнзановића.

Новинари продукције „За медиа“ су након инцидента у „Ноћном клубу 54“ одржали конференцију за штампу, како би извршили притисак на тужилаштво и полицију, јер су „матуранти угрожени, а батинаши на слободи“.

Уочи те конференције, како је УНС-у речено у овој продукцији, појавио се Дражен Ковијанић који је тражио да се прекине са извештавањем које доводи „Ноћни клуб 54“ и њега у негативан контекст. На коментар Душана Војводића да су завршили разговор, Ковијанић је добацио „не, нисмо завршили“.

Власник „Ноћног клуба 54“ Милош Николић телефоном је звао пре конференције Војводића тражећи да не помиње обезбеђење, као и да се прекине са извештавањем о инциденту у клубу.

УНС-у је у продукцији „За медиа“ речено и да је све време трајања конференције, коју је на позив ове продукције обезбеђивала полиција, испред био паркиран аутомобил у којем је виђана особа која је нанела тешке телесне повреде матуранту.

Након одржане конференције, Душану Војводићу је кући дошла интеревентна полиција са налогом за одузимање оружја за које има дозволу.

УНС-у је тада Војводић рекао да је „први пут уплашен за безбедност своје породице и себе, зато што је до сада више пута полицији пријављивао претње и притиске због истраживања и писања, али му никада није тражено да преда оружје“.

Ипак, полиција је одустала од намере да одузме оружје Војводићу, након што је разговарао са начелницом Полицијске управе у Зајечару Сањом Димитријевић.

Подсетимо, УНС је тражио од зајечарске полиције да омогући несметан рад новинара који истражују и пишу о овом инциденту.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси