Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС сазнаје: Богољуб Пјешчић послао претећи СМС уреднику Бете
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

29. 03. 2019.

Аутор: Д. Бјелица Извор: УНС

УНС сазнаје: Богољуб Пјешчић послао претећи СМС уреднику Бете

Некадашњи власник интернет провајдера Абсолут ОК Богољуб Пјешћић потврдио је Удружењу новинара Србије (УНС) да је послао СМС поруку главном и одговорном уреднику Бете Драгану Јањићу и да је због тога саслушан у полицији.

"Ако у суботу буде нереда, чини ми се да ће Бета бити спаљена. Ништа страшно као у РТС, демократски изражено незадовољство“, пише у поруци која је у среду стигла на мобилни телефон Драгана Јањића. Бета је претећи СМС пријавила полицији, али јавности није саопштила да је идентитет особе која је поруку послала познат уреднику и редакцији.

И Пјешчић и Јањић потврдили су УНС-у да се дуго познају. Пјешчић негира да је претио Јањићу и Бети, док Јањић тврди да је од Пјешчића дуго слушао приговоре на уређивачку политику Бете, али да пријављени СМС није био приговор већ претња коју је морао да подели са колегијумом.

„Знам ко је послао поруку. Бета је пријавила, јер се ради о претњи Бети, а порука је стигла на мој телефон. Познајем човека јако дуго и не знам шта се с њим догодило“, рекао је Јањић УНС-у и потврдио да је Абсолут ОК, фирма у некадашњем власништву Пјешчића, био интернет провајдер Бете до продаје СББ-у.

Пјешчић је УНС-у рекао да уредника Бете зна 25 година, да је информациони систем Бете развила фирма Абсолут ОК, да добро зна и Јањићевог сина који је радио у његовој фирми Абсолут ОК где је наставио да ради и по промени власника. Пјешчић одбацује тврдње да се ради о претњи већ да је до СМС поруке коју је послао Јањићу дошло због Јањићевог твита са којим се не слаже.

„Написао је твит, отприлике, да је време да се прекине са том шарадом и причом о упаду у РТС, да је то све обична глупост и да се то ништа није догодило. И ја напишем, каква би реакција Драганова била да је само један човек дошао и почео да виче у Бети, само један. Написао сам му поруку, ’Драгане, ако се нека глупост деси у Београду па изгори Бета, хоће ли и онда и то бити у реду’. После тога сам га позвао и причао сам с њим једно 15 минута и кажем: ’Немој бре тако Драгане, не можеш бити такав фашиста према колегама. Да л’ се ти слажеш са њима или не то је друга ствар, ипак су неке твоје колеге. Али подржавати руљу било које врсте, било ког политичког опредељења за мене је неукусно’“.

 

Коментари (2)

Остави коментар
пет

29.03.

2019.

Слободан Ћук [нерегистровани] у 20:27

НЕМА ИЗНЕНАЂЕЊА

И код Јањића и код Шабића све је кристално јасно. Нема изненађења: повратити некадашње позиције у власти по сваку цену. Буквално по сваку. То што ће Бета да буде колатерална штета, баш брига Јањића и што ће нека усијана глава да буде то исто због Шабића, нема везе.
Изверзирали су се они око колатералне штете још давних година. Због тога-нема изненађења.

Одговори
пет

29.03.

2019.

anonymous [нерегистровани] у 17:47

ŠTA JE VAMA?

Ljudi, stvarno šta je vama? Što stralno primičete baklju buretu baruta? Najpre Šabić, sad Janjić. Koristite svaku priliku da unesete nemir. Ili ko zna kakvu još goru nevolju.Možemo li bar neki dan da živimo bez izmišljenih vesti ? Janjić se nalazio i na odgovornim političkim dužnostima, BETU sam shvatao kao ozbiljnu agenciju, a šta je sad ovo. Ulične kamere su otkrile i neistinu koju je prvi lansirao bivši poverenik Šabić. A onda ke na sva zvona razglasili raznorodni lideri da bi prikupili nekakve poene i zakvali kašu. I obe informacije na kraju ćorak - u interesu nagoveštavanog haosa. Za to treba da se odgovora zbog većine naroda koji gleda svoja posla. A UNS svaka čast što je objavio tekst na koji se "nadovezujem" u ime mira. Hvala.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси