Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Сутра састанак Радне групе за безбедност новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

25. 12. 2018.

Извор: УНС

Сутра састанак Радне групе за безбедност новинара

Састанак Радне групе за безбедност новинара биће одржан сутра у Београду. Претходно су представници новинарских удружења и медијских асоцијација тражили хитан састанак после вести о нагодби тужилаштва са осумњиченом за напад на новинара портала Жиг инфо из Гроцке Милана Јовановића.

Представници новинарске струке сматрају да се оваквом нагодбом шаље порука о некажњивости напада на новинаре, због чега траже од представника тужилаштва и Министарства унутрашњих послова разговор о разлозима и околностима под којима је склопљен споразум с осумњиченом Бојаном Цветковић-Шијацки.

Новинарска удружења и медијске асоцијације желе да знају и да ли ће се истрага наставити, будући да постоје јаке индиције да напад није до краја расветљен, односно да је налогодавац и даље на слободи.

Састанку ће присуствовати представници Републичког јавног тужилаштва, Министарства унутрашњих послова и новинарских удружења и медијских асоцијација, потписника Споразума о сарадњи и мерама за подизање нивоа безбедности новинара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси