Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  „Лажирање вести“ уместо лапсуса
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

30. 11. 2018.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

„Лажирање вести“ уместо лапсуса

Новинарка Радио-телевизије Србије (РТС) Маша Ивков је, извештавајући са откривања споменика Краљу Петру I Карађорђевићу на Тргу Републике у Новом Саду 25. новембра, у живом укључењу у Дневник рекла да је овом догађају присуствовало „више стотина хиљада Новосађана“.

Док новинарка тврди да је у питању лапсус, информација је наишла на оштре критике на друштвеним мрежама. Народна посланица и бивша новинарка Мариника Тепић ово сматра „лажирањем вести“ и доводи у везу са актуелном политичком кампањом за локалне изборе у Лучанима.

Маша Ивков за УНС каже да јој се „после три дана извештавања и укључивања у програм на скоро свака два сата, десио лапсус“.

„Било је то у укључењу у Дневник у 13 сати. Материјална грешка, лапсус, дешава се и најбољим новинарима на свету. Разумем зашто ме критикују или исмевају због лапсуса, али не и стављање те ситуације у политички контекст, како то ради Мариника Тепић“, каже Ивков.

Наиме, Мариника Тепић је на свом Твитер профилу написала да је извештавање новинарке „горе од бруталне неистине“. Она је, осим ових навода, поставила и слику аутомобила марке лада, вршачких регистарских ознака, паркираног наводно у Лучанима где је у току изборна кампања, и навела да је то лада Градског музеја Вршца чији је директор отац Маше Ивков - Зоран Сантрач.

 

„Пошто ме градоначелница Вршца тужила јер сам питала за шамаре СНС батинаша Маловића на њеном лицу - значи да је ову Ладу Градског Музеја Вршац својевољно послала у Општину Лучани у страначку кампању? А директор Музеја награђен тако што му ћерка Маша Ивков лажира вести за РТС?“, написала је Тепић.

Маша Ивков каже да је Мариника Тепић овим твитом професионално увредила.

„Десет година сам на Јавном сервису, око петнаест у новинарству. Немам мрљу у каријери и то да лажирам вести ме је професионално увредило“, рекла је Ивков и додала да је њен отац „директор музеја тек годину и по, тако да никако није могао ’бити награђен’ тиме што сам ја добила посао на РТС-у“, рекла је  УНС-у Ивков.

И директор Градског музеја Вршац Звонимир Сантрач каже за УНС да су наводи Маринике Тепић „чиста лаж“ и да аутомобил чију је слуку објавила Тепић није аутомобил Градског музеја.

„Са фотографије коју је Мариника објавила може се видети да регистрациони број није исти  као на нашој лади. То је зла намера и сакупљање јефтиних политичких поена. Ко жели, може да дође да погледа“, рекао је УНС-у Сантрач.

Мариника Тепић није одговорила на позиве и поруку УНС-а.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

30.11.

2018.

Vlajko [нерегистровани] у 10:46

Sramota

Stvarno je sramota da se bavite ovakvim bljuvotinama najveće muze političkog preletaštva, posebno kada se zna ko su joj patroni. Takvi likovi ne zaslužuju ni slovo, kamoli reč pažnje, pa se čudim prostoru koji dobija da truje političku javnost i blati koleginicu. Srbija je jedino mesto u regionu gde su novinari najniži i najnezaštićeniji esnaf. Istina, tome su doprineli novokomponovani medijski magnati u poslednje 3 decenije ali sve ima svoje. Čak i kada ti zagori ručak a ti udri po novinarima. Pardon, ako gospođa uopšte kuva.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси