Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Полиција у Министарству културе због медијског пројекта сина Братислава Гашића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

19. 10. 2018.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Полиција у Министарству културе због медијског пројекта сина Братислава Гашића

Припадници Управе криминалистичке полиције (УКП) били су јуче у Министарству културе и информисања ради прикупљања података о медијском конкурсу из 2015. године, потврдило је Удружењу новинара Србије (УНС) Министарство културе и информисања (МКИ).

Како је УНС-у речено у Министарству, припадници полиције тражили су контакте чланова комисија који су одлучивали о пријавама на конкурс за продукције и електронске медије.

„Инспектори Управе криминалистичке полиције дошли су по налогу начелника Управе криминалистичке полиције, господина Дејана Ковачевића. Нису дошли најављено и нису однели документацију из Министарства“, речено је УНС-у.

Припадници Криминалистичке полиције добили су налог да по хитном поступку разговарају са члановима комисија који су још пре три године одлучивали о пројектима.

Иначе, решење о саставу комисија донео је тадашњи министар Иван Тасовац.

Како УНС сазнаје, припаднике Криминалистичке полиције интересује пројекат фирме „ADD production“ из Крушевца која је на конкурсу за производњу медијских садржаја из 2015. године добила 768.000 динара за пројекат „Стоп дечијем просјачењу“.

Према подацима из АПР-а, „ADD Production“ је у власништву Владана Гашића, сина директора БИА Братислава Гашића.

Припаднике Криминалистичке полиције интересовало је да ли су чланови комисије одлучивали по слободној вољи, односно да ли је вршен било какав притисак да се новац додели фирми „ADD Production“.

Криминалистичка полиција поступа по налогу Вишег јавног тужилаштво (ВЈТ) у Београду, а УНС из документа сазнаје да се ради о кривичној пријави из новембра 2016. године.

Чланови комисије за Конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања у 2015.години, у категорији продукција:

Надежда Гаће (предлог Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности); Драгана Бјелица (предлог  новинарских удружења и медијских  асоцијација); Динко Грухоњић (предлог  новинарских удружења и медијских  асоцијација); Милорад Тадић (предлог  новинарских удружења и медијских  асоцијација); Растислав Дурман (независни стручњак);

Чланови комисије за Конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања у 2015.години, у категорији електронских медија:

Александар Тимофејев (независни стручњак). Владан Филипчев (предлог  новинарских удружења и медијских  асоцијациа); Зорица Вишњић (предлог  новинарских удружења и медијских  асоцијациа); Далила Љубичић (предлог новинарских удружења и медијских  асоцијациа); Весна Добросављевић (предлог Поверенице за заштиту равноправности);

До тренутка објављивања текста, Више тужилаштво није одговорио на питања УНС-а ко је поднео кривичну пријаву, за које дело и чему толика хитност јер је у питању пријава из 2016. године.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

19.10.

2018.

M.Perić [нерегистровани] у 17:34

Brzinom puža i stilom krabe

Došli su po dokumentaciju dve godine posle krivične prijave?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси