Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  АПР: Две трећине медија податке ускладило са Законом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

04. 10. 2018.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

АПР: Две трећине медија податке ускладило са Законом

Од 2.149 медија који се налазе у Регистру медија, њих 1.407 ускладило је податке са Законом о јавном информисању и медијима, информације су које је Удружење новинара Србије (УНС) добило од Агенције за привредне регистре (АПР). Како је УНС-у речено у АПР-у, број од 2.149 медија се односи на све медије у регистру ове агенције, односно „и оне које је АПР према законској обавези, по службеној дужности пренео из базе података ‘старог’ Регистра јавних гласила у нови Регистар медија“.

„Ти медији нису регистровали у АПР-у додатне податке које је прописао нови Закон, а нису били прописани претходним“, речено је УНС-у у АПР-у.

Подсетимо, до 2015. године постојао је Регистар јавних гласила, који је водио АПР.

Након доношења новог Закона о јавном информисању и медијима 2014. године, овај Регистар је угашен.

Медији који су били уписани у Регистар јавних гласила требало је да се пререгиструју у Регистар медија, како би између осталог, могли са се пријаве на конкурсе за медије.

Подсетимо, како се наводи у Закону, право учешћа на конкурсу за суфинансирање медијских пројеката имају издавачи медија који су уписани у Регистар медија.

 

Текст је настао у оквиру пројекта „Новинари и медији – колико нас заиста има“ . Пројекат је подржало Министарство културе и информисања Републике Србије. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси