Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  ЕФЈ: Штрајк глађу нарушава здравље Домагојa Маргетићa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

04. 10. 2018.

Аутор: ЕФЈ Извор: УНС

ЕФЈ: Штрајк глађу нарушава здравље Домагојa Маргетићa

„Забринути смо због нарушавања здравља хрватског новинара Домагоја Маргетића који од 6. септембра штрајкује глађу“, навела је у свом саопштењу Европска федерација новинара (ЕФЈ).

ЕФЈ наводи да је Домагој Маргетић новинар који се бави темама криминала и корупције у Хрватској и уредник емисије „Нецензурирано“ на ТВ Мрежа.

„Последњих неколико година он је пријавио много претњи смрћу, напада на имовину и физичких напада, од који је један квалификован као покушај убиства“, пише ЕФЈ.

Како наводи Хрватско новинарско друштво, а преноси ЕФЈ, Маргетић и његова породица од августа 2018. године трпе велике притиске, као што су уцене и претње смрћу, што је довело до његове одлуке да почне штрајк глађу.

На његовој Фејсбук странци, Маргетић је потврдио да је све ове случајеве пријавио полицији, али да ниједан до сада није решен.

Како наводи, овим штрајком глађу тражи да све његове пријаве буду решене: „Одлучио сам да у наредних неколико сати размислим о почетку штрајка глађу, како бих указао на притиске, претње и нападе са којима се суочавам, као и на цензуру и утцене које сам доживео као истраживачки новинар који се бави темама корупције и организованог криминала“, написао је Маргетић 5. септембра.

„Заједно са нашом чланицом – Хрватским новинарским друштвом, позивамо хрватске власти да детаљно истраже бројне претње и застрашивања са којима се Домагој Маргетић суочава, а које његов живот и рад чине немогућим. Писмо је послато и премијеру Андреју Пленковићу“, наводи ЕФЈ у свом саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси