Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Телеком без објашњења престаје да емитује "Српску научну телевизију"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

19. 07. 2018.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Телеком без објашњења престаје да емитује "Српску научну телевизију"

Телеком Србија одлучио је да не продужи уговор са „Српском научном телевизијом” (СНТВ) и 12. августа прекинуће емитовање овог канала кроз кабловски систем Open IPTV, потврдио је Удружењу новинара Србије (УНС) генерални директор и главни и одговорни уредник СНТВ-а Живојин Жика Петровић.

„Обавештавамо Вас да од наведеног датума нећемо продужити важење уговора и да ће исти бити раскинут, а емитовање програма канала СНТВ обустављамо“, наводи се у допису Телекома Србије, а који је СНТВ објавиo на Фејсбуку.

Како је УНС-у рекао Петровић програм СНТВ-a је у систему Телеком Србија пет година и до сада је уговор након истека, аутоматски продужаван.

„Сада смо, за разлику од претходних година, добили допис да не желе да обнове уговор и да наш ТВ канал више неће емитовати“, рекао је УНС-у Петровић и додао „да они по уговору имају право да раскину сарадњу без образложења, што су и учинили“.

 “Нама је искрено жао што ће део наше публике остати без културно-образовног програма, у ком пре свега промовишемо образовање, науку, културу, наше младе генијалце, истакнуте научнике и афирмисане уметнике, све у свему, праве вредности сваког друштва”, каже Петровић.

Он наводи да је срећа што је програм СНТВ-a видљив у другим кабловским системима и да се нада “да ће верни гледаоци пронаћи начин да их и даље прате и подржавају”.

УНС није добио одговор од Телекома Србије због чега није продужио уговор СНТВ.

Подсетимо, United Media која је у већинском власништву компаније ККР,  добила  је прошлог месеца одобрење од Комисије за заштиту конкуренције, да купи СНТВ. 

Фонд ККР је преко United Media у Србији власник кабловског оператера СББ и телевизије Н1.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси