Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Бранка Јајић: Живот је наместио да будем више уз људе које волим
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

25. 06. 2018.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Бранка Јајић: Живот је наместио да будем више уз људе које волим

„Сваког дана сам срећна када се пробудим, што могу да шетам и будем уз своју породицу коју волим“, рекла је за УНС новинарка листа „Зрењанин“ Бранка Јајић која је ван животне опасности и опоравља се код куће, након што је 19. маја ове године на њу пала метална контрукција бине на Етно фестивалу “Банатска прича” у месту Багљаш у Зрењанину.

Присећајући се догађаја Бранка Јајић каже да је у тренутку док је водила програм неко из публике повикао „неко ће погинути“.

„Била сам концентрисана на програм. У једном моменту се откачила метална конструкција, која је пала на мене. На бини је било још троје деце. Хвала Богу, па су се померили и нико осим мене није био повређен“, рекла је УНС-у Јајић.

Она је додала да је „срећа у несрећи“ што је докторка Нада Мацура била у публици.

„Нада Мацура је звала људе да подигну то што је пало на мене и на најбржи начин ме је реанимирала, јер сам десет минута била у несвести. Настала је паника. Кроз маглу се сећам да ми је говорила да мрдам ногама и рукама“, каже Јајић и додаје да организатори нису обезбедили никог ко би у том тренутку могао да помогне и да је њена сестра позвала Ургентни центар.

Ћерка Бранке Јајић Јелена рекла је УНС-у да су новинарки била сломљена сва ребра сем једног, која су продрла у плућа, осам двоструко или троструко, као и обе кључне кости.

„У нашем ургентном центру су били изванредни, међутим нису имали опрему, тако да су јој стабилизовали стање како би мама могла да буде превезена у болницу у Сремској Каменици. У Каменици је била оперисана и након три недеље пуштена на кућно лечење. Морам да похвалим особље у Каменици, јер су се према њој и према нама као породици понашали пријатно, као и сада на контролама. То су дивни и хумани људи, онако како би сви људи који раде у здравственим установама требало да се понашају, а посебно дежурни лекар Иван Ергелашев који је примио маму, лекар Дејан Анђелковић који ју је оперисао и анестезиолог Милена Комарчевић“, рекла је ћерка новинарке.

Бранка каже да су и сада болови „несносни“, али да је срећа што је уз породицу и да јој је можда живот наместио да буде више уз људе које воли.

„Било је као на филму. Надам се да ћу и о овоме некада писати. Од ране младости се бавим новинарством, играм, певам, волим свој посао и то су људи приметили. Ја сам иначе неко ко је од Града Зрењанина, који је био један од организатора фестивала, добила две награде“, рекла је Јајић.

Подсетимо, припадници Министарства унутрашњих послова (МУП), по налогу Основног јавног тужилаштва у Зрењанину, ухапсили и су одредили меру задржавања власнику фирме која је постављала конструкцију, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело "тешко дело против опште сигурности".

Бранка Јајић је рекла УНС-у да су детаљи о овом случају који води тужилаштво и даље непознати.

„Било је пуно очевидаца, камера и новинара, чудно је да нико ништа није снимио“, рекла је она.

Бранка каже да се чула са колегама из редакције „Зрењанина“ који чекају да се врати уредништву културе и додала да је „лист ‘Зрењанин' у претходним бројевима, али да ће и у наредним, објављивати репортаже и интервјуе које је раније она написала“.

 

Коментари (3)

Остави коментар
уто

26.06.

2018.

anonymous [нерегистровани] у 10:39

Bagljas

Bagljas nije kod Zrenjanina već je to jedno od najvećih naselja tog grada! Branki brz oporavak!!!

Одговори
уто

26.06.

2018.

Вукица [нерегистровани] у 08:51

Храброст

Госпођи Јајић желим брз и што успешнији опоравак! Искрено, дивим се њеној храбрости и животном оптимизму! (Онима, који су одговорни за све оно кроз шта је, ни крива, ни дужна, морала да прође, и пролазиће до краја живота, сумњам да ће бити изречена адекватна казна...)

Одговори
пон

25.06.

2018.

Ljubica Krnjaić [нерегистровани] у 22:22

faktori bezbednosti

Koliko su ljudi čiji kvalitet rada utiče na bezbednost naroda, svesni svoje odgovornosti? Ta svest zavisi od karaktera i od znanja. Nažalost u tome oskudevamo. Ali oskudevamo i u mnogo toga, a najviše u dobrim "majstorima svog zanata". To našu sudbinu i "naše sutra" čini jako neizvesnim.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси