Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Маја Павловић: Министарство културе oбећало заједнички састанак, по добијању датума прекидам штрајк
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

28. 05. 2018.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Маја Павловић: Министарство културе oбећало заједнички састанак, по добијању датума прекидам штрајк

„Министар културе Владан Вукосављевић обећао је да ће ово министарство организовати састанак којем ће заједно присуствовати он, министар телекомуникација Расим Љајић, као и представници Регулаторног тела за електронске медије и Емисионе технике и веза“, рекла је УНС-у директорка новосадске телевизије Канал 9 Маја Павловић. Она је данас, након састанка са министром Вукосављевићем, УНС-у рекла да ће чим добије датум састанка прекинути штрајк глађу и пустити сигнал Канала 9.

Државни секретар у Министарству културе и информисања Александар Гајовић рекао је УНС-у да је ово министарство обећало да ће "учинити све што може да помогне, у оквиру закона и своје надлежности".

Како је додала, на данашњи састанак у Министарству културе и информисања накнадно је дошао и в.д. директора „Емисионе технике и веза“ Бранко Гогић са којим је потписан Споразум о репрограму дуга.

„Договорили смо да ЕТВ да грејс период Каналу 9 док се не заврше управни спорови које водимо. Отишли смо после састанка у ЕТВ и потписали Споразум“, рекла је Павловић УНС-у.

Бранко Гогић потврдио је УНС-у да је ЕТВ са ТВ Каналом 9 „потписао споразум чији су услови прихватљиви за обе стране“ и да је сада на овој телевизији да укључи сигнал.

Маја Павловић рекла је да је министар Вукосављевић био детаљно упознат са проблемима са којима се суочава ова телевизија.

„Он је схватио да је то комплексан проблем, да обухвата низ појединачних проблема који се морају решавати један по један. Саветовао ми је да се у вези са управним споровима обратим и министарки правде Нели Кубуровић, што ћу и урадити. Државни секретар Александар Гајовић преузео је на себе обавезу да, за почетак, организује заједнички састанак који сам тражила“, рекла је Маја Павловић.

Како је истакла,  нада се да ће проблеми полако почети да се решавају и да ће у току дана добити датум састанка чиме ће „престати разлог за њену грађанску непослушност“. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси