Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Канал 9: ЕТВ злоупотребио положај гашењем нашег сигнала
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

22. 05. 2018.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Канал 9: ЕТВ злоупотребио положај гашењем нашег сигнала

"Новосадска телевизија Канал 9 пријавиће Емисиону технику и везе (ЕТВ) Комисији за заштиту конкуренције због злоупотребе доминантног положаја, јер су нам у петак са Црвеног Чота незаконито угасили сигнал", рекла је Удружењу новинара Србије (УНС) директорка ТВ Канала 9 Маја Павловић.

Павловић је УНС-у рекла да је одлучила, након саветовања са адвокатима, да поднесе пријаву јер је ЕТВ прекршила члан 16 Закона о заштити конкуренције, као и да би ова комисија требало да одреагује након 24 сата.

„Није требало да нас угасе, посебно уколико су желели да дуг буде измирен. ЕТВ није имао права да нас угаси по уговору који смо потписали, а у којем се не наводи да то могу да ураде уколико не доставим менице, што ја нисам урадила“, рекла је УНС-у Павловић и додала да је „дубоко убеђена да јој је држава много више дужна, него што је она ЕТВ-у“.

Она је рекла да су је данас посетили многи новинари, како би јој пружили подршку.

Маја Павловић започела је јуче штрајк глађу и тражи од државе, како је рекла УНС-у, „да плати оно што је дужна, ми њој што дугујемо, па ако смо и даље нешто дужни, нека нас угаси. Не могу да дозволим да нас угасе због нашег дуга, а да се дуг државе не рачуна.“

У саопштењу ТВ Канала 9, између осталог се наводи да је ова телевизија од 2014. године покренула велики број судских поступака који до данас нису решени, а чије би јој пресуде донеле око 20 милиона динара.

В.д. директора ЕТВ-а Бранко Гогић за УНС је рекао да Канал 9 овом јавном предузећу дугује више од два милиона динара и да дуже од годину дана, поред бројних позива и молби, није ништа уплатио, али  да разуме тешку ситуацију у којој се медији налазе, као и да ЕТВ Каналу 9 нуди разговор и компромис, како би решили проблем.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси