Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Ракић: УНС добија велике паре за пројекте који никада нису реализовани
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

22. 05. 2018.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Ракић: УНС добија велике паре за пројекте који никада нису реализовани

В.д. главног и одговорног уредника „Политике“ Жарко Ракић данас је, гостујући у јутарњем прелиставању штампе на ТВ Пинк, оптужио Удружење новинара Србије да „добија велике паре, за пројекте који никада нису реализовани“. Након што је државни секретар у Министарству културе Александар Гајовић говорио о медијском конкурсу овог министарства и стручним комисијама које ових дана оцењују пројекте, Ракић је рекао да “није проблем да се изабере само добар пројекат, већ да треба да се прати његова реализација“.

„Највећи проблем је што нисам видео ниједан извештај где се каже: 'Овај пројекат је урађен одлично, по тим и тим ставкама'. И онда дођете у ситуацију да једна група грађана која себе зове Удружење новинара Србије добија велике паре, за неке пројекте који никада нису реализовани. Ја се питам јесу ли то бачене паре или шта је то? И откуд да се уопште Удружење на пример бави неким пројектима, није то њихов посао“, рекао је Ракић.

Александар Гајовић није се јасно одредио према речима Ракића, већ је истакао да Министарство културе прати пројекте и да свако ко добије средства мора до краја године да реализује пројекат и да правда новац који је добио.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси