Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  ТВ Санџак: ГУ Нови Пазар нас дискриминише; Град демантује
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

20. 04. 2018.

Извор: УНС

ТВ Санџак: ГУ Нови Пазар нас дискриминише; Град демантује

„Градска управа Новог Пазара не позива Санџак Телевизију да прати медијске догађаје и на тај начин отежава телевизији да прати рад јавних установа, а челницима Града забрањено је да гостују на нашој телевизији. Мислимо да је то због начина на који извештавамо“, пожалио се данас Удружењу новинара Србије (УНС) директор Санџак Телевизије Салахудин Фетић. У писму које је Фетић раније послао УНС-у наводи се да је „блокада појачана пре осам месеци, покретањем Јутарњег програма на Санџак Телевизији“.

„Убрзо након тога уследила је блокада од стране челника града и партије која води реч у Новом Пазару, СДП Расима Љајића, којом је забрањено да челницима Градске управе и руководиоцима установа и служби, да у било ком својству гостују на нашој телевизији“, наводи се у писму Фетића.

 „Мислимо да је то због наше уређивачке политике на коју не могу да утичу, што и треба тако да буде. Они позивају на догађаје једино медије које финансира ова локална самоуправа“, каже Фетић и додаје да осим њихове телевизије исти однос Градска управа Новог Пазара има и према листу „Глас Ислама“ и радију „Реф Реф Радио Нови Пазар“.

Из Службе за сарадњу са медијима Новог Пазара рекли су УНС да Фетићева тврдња није тачна, али да ће убудуће обратити пажњу да их позивају на догађаје и исправити овај пропуст.

„Догађаје које Град организује за медије доступни су и на сајту Града Новог Пазара као и на Фејсбуку, тако да је свима доступно да виде које догађаје организујемо“, наводе из ове службе.

Из Кабинета граадоначелника Новог Пазара су УНС-у рекли да „не могу ништа да говоре о овом случају“.

УНС подсећа да је по Закону о јавном информисању и медијима забрањена  непосредна и посредна дискриминација уредника медија, новинара и других лица у области јавног информисања, нарочито према њиховој политичкој опредељености и уверењу или другом личном својству.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси