Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Танјуг због пореског дуга заложио уметничка дела
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

03. 04. 2018.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Танјуг због пореског дуга заложио уметничка дела

Јавно предузеће Новинска агенција Танјуг заложила је на име одлагања плаћања пореског дуга збирку од 205 уметничких дела, сазнаје Удружење новинара Србије (УНС). Како је наведено у документу објављеном у Регистру заложног права Агенције за привредне регистре, Танјуг је 24. марта 2017. године заложио 197 уметничких слика и 8 скулптура. „Основни износ обезбеђеног потраживања је 5.704.093,12 динара, а максимални износ обезбеђеног потраживања 6.844.911,74 динара. Дан доспелости потраживања је 14. март 2017. године“, пише у Регистру.

На питања УНС-а на које пореске дугове и из којих година се односи потраживање, измирује ли Танјуг редовно текуће пореске обавезе и има ли још неизмирених пореских дуговања, директорка Бранка Ђукић рекла је да ова агенција “није дужна да то објашњава“.

„То је питање да ли плаћамо порез. Плаћамо. А да ли плаћају остали медији? Не бих била сигурна“, рекла је Ђукић.

Подсетимо, како је УНС раније писао, у Напоменама уз финансијске извештаје за 2016. годину које је сачинила ова агенција стоји да је Јавно предузеће Новинска агенција Танјуг 2016. годину завршило са нето губитком од 51.265.000 динара, док је у 2015. години имало нето добит од 34.119.000 динара.

Коментари (3)

Остави коментар
уто

03.04.

2018.

Zale [нерегистровани] у 19:29

Kriminal!

Prvo, tanjug ne postoji od 2014. godine što je vučić lično potvrdio svojim potpisom. Sve posle toga je čist kriminal. Drugo, nema nikakve poreske pogodbe u vidu zaloge pokretnih stvari zbiog neplaćenog poreza. To je čist kriminal! Porez mora da bude plaćen, ako nije država oduzima sve pokretne i nepokretne stvari do visine duga i naplaćuje se, uključujući i kaznu poreskom obvezniku. Nema zaloge. Za ovaj multuipli kriminal neko mora da odgovara. Logično bi bilo da odgovornost počne od onog ko je potpisao odluku o prestanku tanjuga, a to je vučić aleksandar.

Одговори
уто

03.04.

2018.

anonymous [нерегистровани] у 16:01

Ona može šta god hoće

Ne postoji Tanjug već B.Đ, a ona može šta god hoće. I to ne od juče i ne od 5. oktobra tamo neke godine.

Одговори
уто

03.04.

2018.

Mira [нерегистровани] у 15:43

Da li je to zakonito?

Molim UNS da proveri da li je zakonito da se založe nepokretnosti, umesto da se plati porez.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси