Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Позив на семинар „Медији, преговори са Европском унијом и ИПА фондови“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

15. 03. 2018.

Извор: УНС

Позив на семинар „Медији, преговори са Европском унијом и ИПА фондови“

Министарство за европске интеграције Владе Републике Србије, у сарадњи са Удружењем новинара Србије (УНС), позива колегинице и колеге који извештавају о ЕУ интеграцијама и пишу медијске пројекте, на семинар „Медији, преговори са Европском унијом и ИПА фондови – могућности за сарадњу“.

Семинар ће бити одржан у петак, 30. марта, у Прес центру Удружења новинара Србије у Београду (Кнез Михаилова 6/III).

Циљ обуке је да новинаре информише о тренутном стању у процесу преговора Србије о приступању Европској унији, досадашњим резултатима, као и могућностима коришћења европских фондова.

Део семинара биће посвећен развоју и јачању капацитета медија за припрему и израду пројеката и пријављивању на конкурсе за доделу бесповратних донаторских средстава, са посебним освртом на конкурсе које расписује Европска унија.

Семинар ће отворити помоћница министра у Министарству за европске интеграције Ксенија Миленковић.

О координацији ЕУ фондова у Србији говориће помоћник министра Бранко Будимир, док ће са пројектом „Медијска путовања у ЕУ“ са освртом на програме Европске уније доступне медијима, колегинице и колеге упознати вођа пројекта Срђан Сталетовић.

Стручњак у области припреме и писања ЕУ пројеката Ендре Балаша са учесницима семинара ће разговарати о пракси и изазовима писања пројеката по стандардима ЕУ.  

Пријаву за учешће на семинару треба послати до четвртка, 22. марта, на имејл unsinfo1@uns.org.rs, са краћом професионалном биографијом и контакт подацима.

Број учесника семинара је ограничен на 20. За десет колегиница и колега који нису из Београда организатор ће сносити трошкове пута и смештаја.

У потврди учешћа биће достављене детаљне информације о догађају.  

Агенда семинара налази се у прилогу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси