Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Мишковић: Увреде о мени и Делта Холдингу; "Српски телеграф": Имамо доказе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

15. 03. 2018.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Мишковић: Увреде о мени и Делта Холдингу; "Српски телеграф": Имамо доказе

Председник Делта Холдинга Мирослав Мишковић упутио је јуче писмо министру културе Владану Вукосављевићу у којем му "скреће пажњу на злоупотребу медија" и наводи да лист "Српски телеграф" у протеклих недељу дана износи "серију увреда о њему и компанијама у саставу Делта Холдинга".

„Српски телеграф“ објавио је, од 8. марта до јуче, неколико текстова о томе да компанија Jухор, која је у саставу Делта Холдинга, у својој продавници у Београду продаје паштете којима је истекао рок. 

Мирослав Мишковић, у писму Вукосављевићу, а које је прослеђено и Удружењу новинара Србије (УНС), наводи да се текстови објављивани у овом листу под насловима: „Мишковић поквареним паштетама трује народ“, „Деца повраћају од Мишкових паштета“, „Мишковић под истрагом“, „Пет доказа да тајкун лаже о паштетама“, „Мишковић крије снимак о спорним паштетама“, „не могу назвати другачије него потпуним лажима“.

„Нити продајемо покварене паштете, нити је ико отрован, нити су се јавила деца која повраћају, нити сам ја под истрагом. Све су то неистине, које су компанијске службе демантовале, али се упркос демантију серија оптужби наставља“, навео је Мишковић.

Он од министра Вукосављевића „не тражи да заштитите њега лично, али сматра да је обавеза министра да заштити компанију Јухор“, чију „судбину овакве негативне кампање озбиљно угрожавају“.

„Господне министре, компанија Делта и ја лично из све снаге подржавамо слободу штампе. Међутим, морамо да Вам укажемо да се, под маском наводне новинарске слободе, у ресору на чијем сте челу одвија тешка и опасна злоупотреба медијског простора. На први поглед она је на штету Делте и моју лично, али будите уверени да ће нанети и већ наноси озбиљну штету и српској привреди и српском друштву у целини“, навео је Мишковић.

Уредник рубрике Вести у листу „Српски телеграф“ Борко Кашански, међутим, за УНС каже да ова редакција апсолутно стоји иза свих навода у текстовима и да за њих има и доказе.

„Дођите у редакцију и показаћемо вам доказе за оно што смо писали. Након неколико пријава читалаца да се у продавници Јухор продају паштете којима је истекао рок трајања, лично сам 7. марта отишао у продавницу и поред касе видео ’Деликата ћуреће паштете’ којима је рок истекао још 5. марта. Дао сам новинарки задатак да о томе пише и она је отишла у продавницу и уредно купила паштете са истеклим роком. За њих је добила и фискални рачун, тако да о томе имамо доказ“, рекао је Кашански.

Он је додао да је редакција одмах послала и питања Јухору, који их је упутио на Делта Холдинг, али и пријавила случај Ветеринарској инспекцији.

„Након три до четири сата, када је инспекција изашла на терен, паштете су биле у магацину. Очигледно је да су после наших питања повукли производе. Ми стојимо иза свега што смо написали, имамо паштете и рачун као доказ. Мишковићу је боље да провери ко су људи са којима ради“, рекао је Кашански УНС-у. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси