Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Арежина: Отказ је дезавуисање одлуке највишег судског органа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

29. 01. 2018.

Аутор: К. К. Извор: УНС

Арежина: Отказ је дезавуисање одлуке највишег судског органа

Иако је пресудом Aпелационог суда у децембру прошле године враћен на место програмског директора Радио-телевизије Војводине (РТВ) Слободану Арежини је данас уручен отказ.

Како је потврдио за УНС, данас је примио отказ који је потписао генерални директор РТВ-а, а којим је проглашен технолошким вишком.

„Eво ме на путу ка Националној служби, идем да се пријавим на биро“, рекао је Арежина када га је УНС позвао.

Он каже да су му у покрајиннском Јавном сервису рекли да су, с обзиром на то да су у РТВ била два директора програма, а по Статуту ту функцију може да обавља само једна особа, морали да ураде анализу резултата оба директора.

„По резултатима смо наводно Соња Кокотовић и ја имали исте резултате, али је пресудило то што Кокотовић има више радног стажа у РТВ-у – 11 година, а ја шест“, прича Арежина.

Он истиче да је отказ „класично дезавуисање одлуке највишег судског органа у земљи за ову врсту спорова“.

„Оно што је наложено пресудом они у РТВ-у нису спровели. Никако у овом случају не могу да се воде критеријумом ко је дуже запослен. Ја ћу уложити тужбу на овај отказ“, рекао је Арежина и нагласио да “ више није питање ко је програмски директор, већ то да ли се у овој земљи спроводе закони или не.

Подсетимо, Арежина је са места програмског директора смењен 4. маја 2016. године. На његово место, крајем маја 2017. године, Управни одбор РТВ-а именовао је Соњу Кокотовић. Након пресуде Апелационог суда генерални директор РТВ је донео решење по којем постоје два директора програма, а с обзиром на то да по Статуту РТВ-а ову функцију може да обавља само једна особа, Арежина је данас примио отказ као технолошки вишак.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси