Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Због чега је Сејдиновић напустио Радну групу?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

12. 01. 2018.

Извор: УНС

Због чега је Сејдиновић напустио Радну групу?

Гостујући јуче на ТВ Н1 председник Независног друштва новинара Војводине (НДНВ) Недим Сејдиновић рекао је да се он, односно Коалиција чији је он био представник, из Радне групе за израду Медијске стратегије повукао јер су пре тога из ње изашли Удружење новинара Србије (УНС) и Асоцијација медија.

„Сматрали смо да је после повлачења два велика удружења, као што су УНС и Асоцијација медија, сама радна група обесмишљена и да постоји још читав низ других процедуралних проблема због којих је немогућ рад“, објаснио је јуче Сејдиновић разлоге напуштања Радне групе.

Државни секретар за информисање Александар Гајовић рекао је да Сејдиновић у образложењу одлуке о напуштању Радне групе није то навео као разлог, већ „методологију рада“.

„Ја бих га подсетио да је у образложењу напуштања Групе Недим навео да је то због методологије рада Радне групе. Шта год то значило. Морам признати да ничим нисам имао утисак да је он у том раду спутан, да је он било чиме ометан, да било шта није у реду. Онда је он изашао са тим образложењем да је због методологије рада, која је првог дана, у јулу, када је формирана Радна група, договорена. Он је био упознат са методологијом. А зашто је чекао цео септембар и пола октобра да би имао примедбу на методологију?“, упитао је Гајовић.

Сејдиновић је поновио да је суштина да се „Коалиција новинарских и медијских удружења (НУНС, НДНВ, АНЕМ, ЛП и АОМ) повукла пре свега због повлачења два велика репрезентативна медијска удружења и да је то основни разлог“.

Он је додао да су представници ове Коалиције препознали опасност да ће бити коришћени „као алиби за нека решења која држава хоће да уврсти у медијску стратегију“, и да нису хтели „да буду принуђени да потписују неке документе, у којима се налазе решења против којих се оштро боре“.  

Подсетимо, у саопштењу ове Коалиције од 20. октобра, међутим, стоји да Сејдиновић напушта радну групу „због уверења да је њен рад у овом формату и у датим околностима у потпуности обесмишљен и да је једини излаз из дате ситуације формирање нове радне групе састављене од особа од професионалног и моралног интегритета – медијских стручњака и представника релевантних новинарских и медијских удружења, као и удружења цивилног друштва као заступника интереса грађана у овом процесу“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси