Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  У 2018. години РТС-у из буџета 200 милиона динара за дигитализацију архива
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

29. 12. 2017.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

У 2018. години РТС-у из буџета 200 милиона динара за дигитализацију архива

Буџетом за наредну годину за Радио - телевизију Србије (РТС) опредељeно је 200 милиона динара како би дигитализовала свој архив, речено је Удружењу новинара Србије (УНС) у Министарству културе и информисања.

За основне делатности јавних медијских сервиса из буџетске касе планирано је као и у претходне две године, 4 милијарде динара.

Законом о буџету који је Скупштина усвојила у децембру, за „пројектно финансирање јавних медијских сервиса“ издвојено је додатних 1.120.900.000 динара.

Овај износ, као што је раније писао УНС, највећим делом (више од 900 милиона динара) намењен је за изградњу зграде Радио – телевизије Војводине (РТВ) у Новом Саду. За зграду РТВ - а, иначе, буџетом за 2018. годину издвојено је 500 милиона динара више у односу на претходну годину.

Преосталих 200 милиона, како стоји у буџету, опредељено је за „специјализоване услуге“.

Овај новац, како су из Министарства културе рекли УНС-у, предвиђен је само за дигитализацију архива Јавне медијске установе РТС-а, што је у складу са чланом 43 Закона о јавним медијским сервисима, и за то неће бити расписиван конкурс.

Како се наводи у овом члану Закона, део средства се може обезбедити и из буџета Републике Србије и буџета Аутономне Покрајине Војводине за пројекте, између осталих намењене развоју нових техологија, дигитализације архива, дигитализације технолошке опреме.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси