Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Поново излазе ЕПС-ови листови ТЕНТ, "Колубара" и ТЕ - КО "Костолац"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

29. 12. 2017.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Поново излазе ЕПС-ови листови ТЕНТ, "Колубара" и ТЕ - КО "Костолац"

Корпоративни листови огранака Јавног предузећа Електропривреда Србије (ЕПС) - ТЕНТ, „Колубара“ и ТЕ – КО „Костолац“ после две године поново излазе, сазнаје Удружење новинара Србије (УНС). Ови листови биће штампани једном месечно, до 15. у месецу, а читаоци ће одмах након изласка из штампе моћи да их читају и на сајтовима ових привредних друштва, огранака ЕПС – а.

Након што је 2015. године укинуо десет јавних гласила која су постојала у оквиру некадашњих привредних друштва, ЕПС је до новембра ове године издавао један лист -  месечник „ЕПС енергија“.

ЕПС је 2015. године угасио листове „Колубара“ (Лазаревац), „ТЕНТ“ (Обреновац), ТЕ – КО „Костолац“ (Костолац), „Електровојводина“ (Нови Сад), „Електродистрибуција“ (Београд), „Електросрбија“ (Краљево), „Југоисток“ (Ниш), „Центар“ (Крагујевац), часопис „Дринско-лимске хидроелектране“ - ДЛХЕ и „КWх“.

Разлог због којег је ЕПС поново покренуо раније угашене листове је, како за сајт УНС – а каже директорка Сектора за односе с јавношћу Звездана Јовановић Поповић, реструктурирање ове енергетске компаније.

Како је УНС-у рекла Јовановић Поповић, некадашња привредна друштва издавала су три корпоративна часописа - за Термоелектрану ’Никола Тесла’, Рударски басен ’Колубара’ и ТЕ-КО ’Костолац’, а сада за то немају правни основ. Због тога је промењен издавач, па ове листове сада издаје ЈП ЕПС.

„Та три огранка су највећи произвођачи угља и електричне енергије у систему, са највећим бројем запослених, па је интерно информисање директно у функцији стварања услова за стабилну производњу тих енергената, самим тим и стабилно функционисање електроенергетског система“, каже Јовановић Поповић.

На питање УНС – а да ли ће доћи до промене у број запослених, Јовановић Поповић је рекла да нема нових запослених и да ће нове листове уређивати исти уредници који су тај посао радили и пре организационих промена.

„Листове у огранцима ЕПС-а припремају запослени који су и до сада радили на пословима информисања у тим огранцима, у некадашњим службама за информисање, које су постојале више деценија“, рекла је она.

Јовановић Поповић је истакла да је „интерно информисање од посебног значаја у условима реструктурирања било које компаније, а још већи значај правовремено и потпуно обавештавање запослених, има у сложеним системима какав је ЕПС“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси