Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Скупштина Ваљева „замолила фоторепортере да не шетају по скупштинској сали“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

28. 12. 2017.

Извор: УНС

Скупштина Ваљева „замолила фоторепортере да не шетају по скупштинској сали“

Одборници Скупштине Града Ваљева донели су данас закључак да фоторепортерима ограниче рад у току седнице, тако што ће им дозволити да свој посао несметано обављају само до усвајања Дневног реда, сазнаје Удружење новинара Србије (УНС).

Наиме, како је УНС-у потврђено из Града Ваљева, одборници су „донели закључак којим моле фоторепортере да фотографишу до усвајања Дневног реда, након чега могу да остану у сали, али не и да шетају и фотографишу, јер то смета појединим одборницима“.

„Није им забрањено да фотографишу, само је молба да не шетају по сали јер то омета поједине одборнике“, речено је УНС-у.

Како је УНС-у раније данас рекла уредница портала kolubarske.rs Дарија Ранковић, одборници су ову одлуку донели јер се „одборнику Александру Ранковићу, иначе новинару гласила Железница Србије 'Пруга', нису допале фотографије Ђорђа Ђоковића које је сајт kolubarske.rs објавио са прошле седнице“.

„Одборник је рекао да 'не види разлог да се после усвајања и утврђивања дневног реда неко шета, да пузи као снајпериста, да се намешта и пуца и то кад одборник најмање очекује', као и да се овај предлог 'експлицитно односи на фоторепортере, технички сектор медијске сфере и људе који су пропратни чланови редакција, који улазе, излазе и пролазе кроз скупштинску салу, што је недопустиво'“, рекла је УНС-у Дарија Ранковић.

„Ђорђе Ђоковић није пропратни члан редакције, већ уредник фотографије стално запослен у Колубарским и врхунски фотограф“, рекла је Ранковић.

Она је подсетила на одлуку Градског већа из априла ове године када је ово тело забранило новинарима да извештавају са њихових седница.

 

Коментари (1)

Остави коментар
пет

29.12.

2017.

Srđan Ilić Gremlin [нерегистровани] у 19:37

Ništa čudno

A šta je tu pa čudno ? Kopiraju Beograd, naravno...

U Skupštini Srbije se vreme slikanja, pred početak sednice, a posle usvajanja dnevnog reda meri sekundama, kad nas puste da bukvalno za par minuta "ispolivamo" šta se događa i pedala napolje pod nbudnim okom policajaca iz obezbeđenja.

I to je jedino oko čega se i pozicija i opozicija slažu godinama - nema slikanja za vreme sednice.

Takođe, nema slikanja sa galerije, čak ni na početku sednice, nikada, ni kad Predsednik polaže zakletvu - iz bezbednosnih razloga. I to traje već godinama.

Da podsetim, da je to i naša koliko i Njihova skupština, da je rad javan čim ima prenos na RTS, da i mediji koji nisu TV imaju pravo na sliku iz skupštine te da i mi foto-reporteri imamo pravo da slikamo, što nam je već godinama uskraćeno, a sve zbog straha polsanika da će se njihovo neprimereno ponašanje videti u medijima.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси