Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  „Доста је било“ покреће новине, уредник Бечејић тврди да неће бити страначки билтен
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

19. 12. 2017.

Извор: УНС

„Доста је било“ покреће новине, уредник Бечејић тврди да неће бити страначки билтен

Први број недељника „Београдски глас“ наћи ће се сутра на киосцима, рекао је УНС – у главни и одговорни уредник овог листа и некадашњи заменик главног и одговорног уредника недељника „Експрес“ Милан Бечејић.

На сајту Агенције за привредне регистре (АПР) објављено је да је лист регистрован 11. децембра, а да је издавач привредно друштво с ограниченом одговорношћу „Рестарт клуб“ д.о.о које је у стопостотном власништву „Удружења ’Доста је било – Рестарт’“.

„Ово је типични информативно – политички недељник. Бавићемо се темама од најширег интереса за грађане, али је тежиште на београдским темама, као и темама коју су глобално занимљиве. Лист ће бити отворен за грађане који сматрају да немају довољно простора да се испоље, али такође и за политичке партије, њихове идеје и ставове“, рекао је УНС – у Бечејић и дадао да „може да гарантује да ће новине бити независне, иако је ова реч данас доста компромитована“.

Бечејић је за УНС рекао да је покрет „Доста је било“ подржао његов пројекат оснивачким капиталом, али да се неће мешати у уређивачку концепцију.

„Новине нису у власништву ниједне партије, нити ће ово бити страначки билтен“, каже Бечејић.

У уводнику „Београдског гласа“ у који је УНС имао увид наводи се да су „новине замишљене као отворене свим политичким опцијама, као прилика да они који су гладни јавног простора имају где да искажу своје политичке идеје, програме и ставове, али и онима који би на једном оваквом полигиону желели да аргументовано и цивилизовано покажу да су њихови политички погледи исправнији“.

Коментари (7)

Остави коментар
чет

21.12.

2017.

Слободан Ћук [нерегистровани] у 09:09

А ПРЕЗИМЕ...?

Господине Горане требало је да напишете и презиме, да би неком другом пребацивали анонимност и страначко опредељење, овако сте и ви само један од Горана, а знам их много из различитих професија и мишљења. Овако ваш коментар не иде даље од пословице: "Жив ми Тодор, да се чује говор".

Одговори
сре

20.12.

2017.

Predrag [нерегистровани] у 22:23

STRAŠNO!

Ma hajde Gorane ne budi Radule! :)

Одговори
сре

20.12.

2017.

anonymous [нерегистровани] у 20:04

Re: NAVIJAČKI

Daska sam indiferentan prema toj stranci, nisam navijač znači - što ne bih rekao za Vas, neanonimni Gorane. Meni je čudno ili, ako hoćete, strašno i Nerezinskih ako sajt UNS reklamira buduće izlaženje stranačkog glasila namenjenom beogradskom življu i to pred lokalne izbore. Sve je jasno. Zbog toga mi ne prija odluka urednika ovog portala. Isto bih reogovao da je u pitanju bilo koja politpartija, parlamentarna ili neka iz zapečka.

Одговори
сре

20.12.

2017.

Aleksandar [нерегистровани] у 19:42

Podrška proboju medijske blokade

Svaka cast, zajedno sa otvaranjem televizije, kao da ste prihvatili moj predlog od pre par meseci, na neki blog post, koji je napisala Tatjana Macura.

Одговори
сре

20.12.

2017.

Biografija [нерегистровани] у 18:17

Demokratija

Bečejić je mnogo pre "Ekspresa" bio npr. glavni urednik "Demokratije", u čijoj su redakciji bili Zoran Đinđić, Vojislav Koštunica, Kosta Čavoški...

Одговори
сре

20.12.

2017.

Goran [нерегистровани] у 15:06

Re:

Gospodine anonimni, morali biste biti diskretniji u svojoj nenaklonosti DJB, jer za vas je već i samo objavljivanje da se pokreće takav list skandalozno. U čemu je problem? Da li biste bili zadovoljni kad niko ne bi preneo tu informaciju?

Одговори
уто

19.12.

2017.

anonymous [нерегистровани] у 22:37

STRAŠNO!

Ljudi, u šta se to pretvara portal našeg udruženja?! U propagatora novog izdanja političke stranke, koji će se baviti Beogradom i Beograđanima objektivno i to još pod izbore. Jednom davno je postavljeno pitanje: jesmo li mi svi volovi? Nismo. Dobro smo razumeli. I DJB koji će tu novinu izdavati dok treba i naš portal što reklamira. STRAŠNO.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси