Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Годишње награде УНС-а: Петру Пеци Поповићу признање за животно дело
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

18. 12. 2017.

Извор: УНС

Годишње награде УНС-а: Петру Пеци Поповићу признање за животно дело

Удружење новинара Србије (УНС) доделило је данас новинарске награде за 2017. годину. Награда за животно дело припала је бившем новинару „Политике“ Петру Пеци Поповићу. Награду за уређивање „Димитрије Давидовић” ове године добили су уредници Косма мреже - Горан Аврамовић (РТВ „КиМ“, Чаглавица), Жељко Тврдишић (Радио „Контакт плус“, Косовска Митровица), Дарко Димитријевић (Радио „Гораждевац“, Гораждевац), Маја Младеновић (РТВ „Херц“, Штрпце) и Сања Цветковић (Радио „Клокот“, Косовско Поморавље).

Награду „Богдан Тирнанић“ за коментар/колумну добила је ауторка емисије Таласање - „Земља чуда“ на Радио Београду Татјана Милекић.  

Добитница награде „Лаза Костић” у категорији вест и извештај је новинарка Радио-телевизије Србије Биљана Радуловић, за извештај „Ко су мигранти који остају у Србији“.

Награду “Лаза Костић” за репортажу добио је новинар Драган Крсник за репортажу „Три месеца у словачкој фабрици 'Самсунга' у којој се грађани Србије третирају као робови“ објављеној у "Недељнику".  

Награду “Лаза Костић”за сатиру добио је Зоран Кесић за емисију „24 минута са Зораном Кесићем“.

Награда “Лаза Костић” за интервју припала је новинару „Недељника“ Ненаду Чалуковићу.

Специјалну награду за публицистику „Жика М. Јовановић“ добила је новинарка Радио-телевизије Србије Светлана Јанићијевић, за серијал „Осма седница“.

Златну повељу за дугогодишњи рад и допринос новинарству и развој новинарске организације добио је бивши директор и главни уредник „Експорт преса“ Никола Вучетић.

Чланови жирија били су Владимир Радомировић, Ержебет Пап Рељин, Љиљана Смајловић, Едиб Хонић, Дарко Дозет, Бранко Веселиновић, Живојин Ракочевић, Драгана Пејовић, Јелена Петковић и Хајналка Буда.

Награде ће бити уручене на Дан УНС-а, у четвртак, 21. децембра у 13 сати, у Прес центру УНС-а, Кнез Михаилова 6/III.  Том приликом биће уручена и УНС-ова награда за борбеност у новинарском изражавању „Александар Тијанић“ уредници емисије „Прави угао“ Љубици Гојгић.

Коментари (4)

Остави коментар
сре

20.12.

2017.

NovinariSaKiM [нерегистровани] у 12:24

Ponistenje

Ovo je strasno sta ste uradili sa nagradama. Iste su dobili ljudi koji rade na radio stanicama koje nemaju info emisije a radio Klokot je ugasen. Ponistite konkurs, to je najpravednije. Novinari sa KIM su besni i hocemo kolektivno da istupimo iz udruzenja.

Одговори
сре

20.12.

2017.

Mladen [нерегистровани] у 00:13

Publicistika na TV?

Publicistika je, po definiciji, pisanje tekstova u dnevnoj štampi, knjigama i sličnim publikacijama. Kako onda može nagradu "Žika M. Jovanović" za publicističko delo da dobije novinarka za televizijski serijal?! Konkurs treba da se poništi i nagrada dodeli nekom ko ispunjava uslove konkursa.

Одговори
уто

19.12.

2017.

anonymous [нерегистровани] у 07:44

Radomirovic

E moj Radomirovicu, Radomirovicu .... pored ovoliko junaka i mucenika sa KiM ti uvali OVOG koji nije clan UNS, a i pitanje je da li je bio zaposlen u Politici. Blago receno sramota!

Одговори
пон

18.12.

2017.

anonymous [нерегистровани] у 20:55

Svaka čast!

Ne znam, kao član i čitalac i gledalac, ko su svi ti nagrađeni, ali mi je poznat dobitnik "Laze Kostića" za satiru. Svaka čast: naš UNS postao NUNS i prostakluke pretvorio u duhovitost kad se, kao da je predizborna prljava kampanja, sipajući uvrede na račun neistomišljenika. Verujem da ovo nećete objaviti, ali ako tako bude neka služi na čast donoosiocu odluke. Razmislite šta činite, da li je to u interesu članstva. O državi ne govorim, taj Kesić se odavno legitimirao javnosti.


Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси