Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Шта сте највише читали на сајту УНС-а у 2017. години
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

18. 12. 2017.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Шта сте највише читали на сајту УНС-а у 2017. години

Текст „Политикини фантомски коментатори“ најчитанији је текст у 2017. години на сајту Удружења новинара Србије - UNS online, показала је анализа читаности сајта. Причу о непостојећим коментаторима у „Политици“ прочитало је скоро шест хиљада посетилаца УНС-овог сајта. У "Политикиној" рубрици Погледи, у којој се објављују лични ставови и анализе стручњака, новинара и уметника, појавили су се прилози очигледно измишљених коментатора, међу којима су Петар Величковић, Милован Б. Вучић и Петра Ножица.

УНС је у јулу писао серију текстова о томе да је уредништво „Политике“ објавило неколико коментара фантомских аутора.

Сајт УНС-а најпосећенији је био у јулу ове године. Тада је забележен и највећи број јединствених посетилаца на сајту – 19.746, док је укупна месечна посета била 32.435.

После текста "Политикини фантомски коментатори" , други најчитанији текст у 2017. години на сајту УНС-а било је писмо новинарке Бранке Лазић УНС-у: „Не желим да се моја лична трагедија користи у медијском обрачуну“. Бранка Лазић у јулу је реаговала јер се пронашла у изјави директора „Српског телеграфа“ Саше Миловановића који је гостујући у јутарњем програму ТВ Пинк изјавио: „Имамо ми ситуацију, ми то још нисмо пустили у новинама, јер ми нисмо Родић, да је жена под именом и презименом испричала да јој је Родић остао дужан плате, да јој је син умро, да није хтео да помогне тој жени и да није хтео да исплати плате, да није могла сина да сахрани“. Писмо Бранке Лазић прочитало је више од 2600 посетилаца.

Читаоци сајта УНС-а у овој години интересовали су се и за акцију коју су покренули УНС и дневни лист Курир, па је тако текст „Акција УНС-а и Курира: 'Одужимо се херојима албанске голготе’“ био прочитан скоро 1700 пута. УНС и Курир овом акцијом прикупљају средства за завршетак маузелеја на острву Видо, израдом две бронзане статуе српских војника.

Велику пажњу посетилаца сајта УНС-а привукло је и писмо запослених у "Новостима": Тражимо хитну реакцију Владе Србије објављено у мају ове године. УНС је тада подржавао захтеве запослених  који су тражили од Владе Србије, управљача Компанијом “Новости”, да хитно почне решавање нагомиланих проблема са којима се ова медијска кућа суочава.

Текст „Зашто Вучићевићу треба ново новинарско удружење“ прочитан је више од хиљаду пута. Власник и главни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић најавио је у јулу оснивање новог новинарског удружења „чији би циљ, између осталог, био заштита председника Србије Александра Вучића од напада таблоида“.

Посетиоцима нашег сајта била је занимљива и УНС-ова вест из октобра ове године да је Савет Регулаторног тела за електронске медије изабрао два нова члана Управног одбора Радио-телевизије Србије - УНС сазнаје: Пановић и Крстић нови чланови УО РТС-а. Више од 1000 њих прочитало је овај текст. 

Најчитаније рубрике на сајту највећег и најстаријег еснафског удружења, показује анализа, ове године биле су Вести из медија, као и Конкурси.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси