Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Јевремовић: Драган Марковић ми угрожава безбедност; Марковић: То су глупости
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

04. 12. 2017.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Јевремовић: Драган Марковић ми угрожава безбедност; Марковић: То су глупости

У писму Удружењу новинара Србије јагодински новинар, власник месечника „Моравске вести“ и портала Centralmedia Горан Јевремовић тврди да му председник „Јединствене Србије“ и председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић „угрожава безбедност“.

Јевремовић каже да је 30. новембра имао "веома непријатан разговор" са Марковићем пошто је на свом сајту објавио текст под насловом „Јагодина рекордер по неправилностима у трошењу буџета – ревизори: Незаконито и непрописно потрошено 972 милиона динара“.

„Он ме је у разговору директно оптужио да шаљем ’момке у општину да деле новине Моравске вести и узнемиравају запослене’ као и да сам га уцењивао ’пре извесног времена’ говорећи му наводно ,,колико, колико’“, наводи Јевремовић.

У изјави УНС-у он је рекао да се “после тог разговора осећа небезбедно и да не зна да ли ће моћи да настави да пише о тој теми јер га је звао тако моћан човек“.

Драган Марковић је УНС-у рекао да је позвао Јевремовића, али не да би му претио већ да би га обавестио да ће да га тужи.

„То су глупости. Ми стално комуницирамо, зато сам га и звао да га питам због чега је ставио тај наслов. Ништа увредљиво му нисам рекао“, наводи Марковић.

Председник Удружења новинара Србије Владимир Радомировић овим поводом каже да је улога медија да обавештавају јавност о свим битним темама и да прате рад власти, укључујући контролу трошења буџетског новца.

"Ниједан функционер не сме да прети новинарима ако му се не свиђа оно што су написали. Грађане Јагодине сигурно занима да ли је Државна ревизорска институција утврдила незаконитости у пословању власти тог града и колико је новца потрошено без законског основа. Драган Марковић има право да чињеницама одговори на чланак у вези са извештајем ДРИ али нема право да новинарима говори шта смеју да објаве, а поготово не да им прети", рекао је Радомировић.

Коментари (2)

Остави коментар
чет

07.12.

2017.

anonymous [нерегистровани] у 14:55

Frankenstein

Uz Dragana Markovića ste dobili i Gorana Jevremovića. Vernog saputnika DMP-a. Do pre neki dan. Dr Frankenštajn je projektovao čudovište, a sada mu je naečastivi kriv. Taj uvek dođe po svoje.

Одговори
пон

04.12.

2017.

Mali Buda anonymous [нерегистровани] у 23:11

TRAŽILI STE

Pa više od polovine Srbije oduševljava se sa "modelom" rada pomenutog Palme.Opšte je mesto njegova graja na novinare i sve one koji drugačije misle.Što ste tražili, glasali i podržavali to ste i dobili!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси