Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Трг у Јагодини добио име по новинару Милану Пантићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

26. 04. 2010.

Трг у Јагодини добио име по новинару Милану Пантићу

Одборници Скупштине града Јагодина одлучили су да трг у насељу где је живео новинар Вечерњих новости из Јагодине Милан Пантић понесе његово име.



У образложењу одлуке стоји да је Скупштина града прихватила иницијативу Удружења новинара Србије да се једној улици у Јагодини да име по Милану Пантићу, јер се ове године обележава деценија од петооктобарских пормена и деветогодишњица од убиства Милана Пантића.

-У славу Милана Пантића и наше вечне захвалности њему, дајемо по њему назив овом делу Јагодине, рекао је председник Скупштине града Ратко Стевановић.

Пантић је убијен у улазу своје зграде 11. јуна 2001. године, а трг се налази у непосредној близини зграде и стана где је живео. Полиција је у оквиру истраге убиства новинара Милана Пантића саслушала више од 2.000 лица, али до сада нису откривени мотиви, наручиоци и извршиоци убиства. Бивши генерални инспектор полиције Владимир Божовић пре четири године најавио је истрагу о истрази убиства Милана Пантића али је непознато да ли је истрага уопште вођена.

Г.Ј.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси