Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  У децембру документарац ИПИ-ја о новинаркама жртвама онлајн насиља
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

03. 11. 2017.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

У децембру документарац ИПИ-ја о новинаркама жртвама онлајн насиља

„Од 1997. године до данас, у региону земаља ОЕБС-а убијене су 24 новинарке, док се хиљадама прети свакога дана. Заштитимо новинарке на вебу“, најава је документарног филма који је, у сарадњи са ОЕБС-ом, снимио Међународни институт за медије (International Press Institute – IPI).

Документарни филм биће премијерно приказан 18. децембра, а у њему, између осталих, говоре и председник Удружења новинара Србије (УНС) Владимир Радомировић и новинарка Цензоловке Марија Вучић која је на лични Фејсбук профил добила претње смрћу.



Документарац је, кажу у ИПИ-ју, део кампање за борбу против онлајн насиља над новинаркама, са циљем да покаже да оно превазилази сферу виртуелног и да у екстремним случајевима води ка самоцензури, повлачећи за собом шире друштвене последице и последице по новинарску професију.

„Документарац у фокусу има неколико личних прича новинарки које су жртве онлајн насиља и малтретирања. Поред новинарки из Србије разговарали смо и са колегиницама из Аустрије, Велике Британије, Шведске, Норвешке, Финске, Азербејџана, Русије…“, наводе из ИПИ-ја.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси