Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Телеком ИПТВ престаје да емитује новосадски Kанал 9?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

31. 10. 2017.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Телеком ИПТВ престаје да емитује новосадски Kанал 9?

„Телекомов кабловски дистрибутер, ИПТВ, обавестио је ТВ Kанал 9 да од 8. новембра више неће емитовати програм наше телевизије“, рекла је УНС-у директорка овог новосадског медија Маја Павловић. Она наводи да је ИПТВ-ју одговорила да је оваква одлука противзаконита и да дистрибутер не сме да одбије дистрибуцију медија, нити да нарушава конкуренцију.

„И поред мог упозорења стигло ми је писано обавештење о једностраном отказу уговора. Милош Томић из ИПТВ-ја, који је задужен за уговарање емитовањe програма, рекао ми је да је Kанал 9 ’инвестиција која им се није исплатила’“, каже Павловић, али додаје да јој то званично нису саопштили.  

„Сматрам да је то зато што су на овој телевизији 'увек могли и увек ће моћи да гостују и власт и опозиција'“, рекла је Павловић.

На позив УНС-а да образложи једнострани и изненадни раскид уговора са ТВ Каналом 9 Милош Томић из ИПТВ-ја рекао је УНС-у да је Телеком у контакту са овом телевизијом и да одлука још увек није коначна.

„Они су нам након обавештења да неће више бити емитовани, указали на одређене ствари у вези са законом, тако да је одлука о прекиду емитовања, иако им је стигло решење о раскиду уговора, још увек на разматрању и није коначна“, рекао је Томић.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

03.11.

2017.

Vlajko [нерегистровани] у 17:31

Dobar izgovor...

Od svih par stotina programa koliko emituju, baš im Kanal 9 smeta i nije rentabilan. To je samo još jedan primer kako se mogu gušiti mediji, osim gašenjem, što je gruba varijanta, slede metode zavrtanja slavine, dotoka novca i uticajem na sponzore da ne idu na određene medije, pa na kraju izbacivanje iz mreže kablovskih distributera.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси