Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Преминуо новинар Стеван Ћирић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

29. 10. 2017.

Аутор: Милорад Радојчић Извор: УНС

Преминуо новинар Стеван Ћирић

После дуже и тешке болести синоћ је у Ваљеву преминуо Стеван Ћирић, новинар дугогодишњи уредник ваљевског листа Напред и директор овог новинског предузећа.

Стеван Ћирић рођен је 30. октобра 1935. године у Мајиновићу код Ваљева. После основне школе и Ваљевске гимназије завршио је студије југословенске и светске књижевности на Филолошком факултету у Београду.

Први новинарски прилог објавио је у  листу Напред, где је радио од 1961. до одласка у пензију 30. октобра 2000. године, с прекидом од две године због радног ангажовања у Општинској конференцији ССРН Ваљево.

Од 1973. до 2000. године био је главни и одговорни уредник недељника Напред и директор ООУР Издавачка делатност у саставу НРУ Напред Ваљево .

Нешто више од две године био је и директор Новинске и радио установе Напред у Ваљеву. Хонорарно је радио за Радио Београд (1963) и Танјуг (1963-1996).

Одликовао се коментаром, репортажом и хумористичким прилозима. Добио је награду Савеза новинара Србије за коментар 1973. године, Орден рада са сребрним венцем и Орден Републике са бронзаним венцем.

Био је члан Удружења новинара Србије, а од 1981-1984. године и члан Републичког и Савезног одбора тог струковног удружења.

Сахрана Стевана Ћирића биће сутра, 30. октобра, у 13 часова, на Новом гробљу у Ваљеву.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси