Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС обавестио Министарство културе и информисања да се повлачи из Радне групе за израду Медијске стратегије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

19. 10. 2017.

Извор: УНС

УНС обавестио Министарство културе и информисања да се повлачи из Радне групе за израду Медијске стратегије

Удружење новинара Србије (УНС) обавестило је данас Министарство културе и информисања да се повлачи из Радне групе за израду Стратегије развоја система јавног информисања у Републици Србији до 2023. године.

У допису упућеном в.д. помоћника министра културе и информисања Милошу Јанковићу наведено је да је Управа одлучила да се УНС повуче из Радне групе до избора новог државног секретара за информисање, из разлога наведених у образложењу оставке чланице Радне групе која је представљала УНС.

Министарство културе и информисања затражило је 16. октобра од УНС-а да достави име новог представника који би учествовао у раду на изради Медијске стратегије, након што је представница УНС-а Љиљана Смајловић 13. октобра поднела оставку на то место.

У образложењу оставке чланица Радне групе на предлог УНС-а навела је да је реч о личном протесту због именовања новог државног секретара за информисање, који је изјавио да жене не треба бирати за председнице, „мушкарац мора да води кућу“ и да се жене „нису доказале“ на важним државним пословима.

Коментари (3)

Остави коментар
пет

20.10.

2017.

anonymous [нерегистровани] у 17:36

a članstvo niko ne pita?

Mislim da UNS mora da bude u toj grupi, bez obzira na delikatnost Smajlovićke. Moralo bi se pitati članstvo, a ne odlučivati kako kome padne na pamet.

Одговори
пет

20.10.

2017.

Član UNS-a [нерегистровани] у 15:51

Povlačenje nije rešenje

Smatram da je ovakva odluka ustupak pojedincu i da nije u interesu Udruženja. Tačnije brojnih članova UNS-a. Prečesto se dešava da UNS postupa na sličan način. Preko najbližeg člana Uprave zamoliću obrazloženje koliko je članova Uprave izglasalo ovakvu odluku koja sigurno nije po volji većine ljudi vernih udruženju, iako je čini se sve manje razloga da tako bude. Takođe tražiću da na portalu ovog udruženja bude objavljen rezultat izjašnjavanja. Ko je bio za odluku ( koliko članova) a koliko protiv. Pitam se ko će pisati strategiju ako se iz RG povuklo najveće udruženje koje ima i rezultate brojnih istarživanja o prošli desetak godina sunovrata u oblasti javnog informisanja.

Одговори
чет

19.10.

2017.

Član od 1984... [нерегистровани] у 22:02

Jadno...

Ipak je sve ovo isuviše prozirno: Smajlovićka i Brajović samo koriste UNS za pritisak i tvrde pazar sa Ministarstvom, za sebe, naravno. A, druga udruženja optužuju da su grupe za pritisak. Jedno rečju - JADNO!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси