Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Бојана Андрић најављује “Трезор” у истом термину на РТС 2
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

15. 09. 2017.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Бојана Андрић најављује “Трезор” у истом термину на РТС 2

„Трезор“ се од понедељка, 25. септембра, враћа на јавни сервис, рекла је Удружењу новинара Србије ауторка и уредница ове емисије Бојана Андрић. “Добили смо информацију из унутрашње организације да ће ‘Трезор’ у оквиру нове, јесење шеме РТС-а, поново бити враћен у програм“, каже Андрић и најављује емисију у старом термину, односно сваког радног дана од 13 сати и репризно, после поноћи, на РТС 2.

Из службе за односе с јавношћу РТС-а потврдили су УНС-у да ће "Трезор" почети са емитовањем у истом термину и да се концепт емисије неће мењати.

На друштвеним мрежама је у јуну ове године објава о укидању емисије потписана са „Бојана Андрић уредник и аутор ‘Трезора’" критички дочекана од дела јавности. У краткој поруци писало је да „у новој програмској шеми Телевизије Србије ‘Трезор’ више не постоји“ и да ће последња емисија бити емитована 16. јуна.

У међувремену је на сајту peticije24.com група грађана покренула петицију „Против укидања емисије ’Трезор’“ коју је до данас потписало више од 1500 људи.

Бојана Андрић је тада УНС-у потврдила да „Трезор“ престаје са емитовањем на Другом програму Радио-телевизије Србије и да је узнемирена и шокирана одлуком менаџмента РТС-а о укидању емисије.

У каснијем саопштењу РТС је навео да је реч о летњој програмској шеми, да ће ауторске емисије поново бити емитоване на јесен, а неке и са новим концептом и редизајном.

Бојана Андрић је у пензији од 2005. године, али је наставила да са ентузијазмом ради, снима и приређује архивску медијску грађу, организује изложбе посвећене медијима... Иза ње је четрдесетогодишња професионална каријера уреднице и драматурга телевизијских емисија.

Ауторски пројекат „Трезор“ емитује се на РТС-у 15 година, садржи архивски програм заокружен по тематским целинама.

Пре годину дана отворен је и Youtube канал емисије „Трезор“.

Коментари (2)

Остави коментар
суб

09.02.

2019.

Mladen Kuzman [нерегистровани] у 20:18

Rakovica

Poštovani,
kolekcionar sam starih fotografija i snimaka Rakovice.
Dobio sam informaciju da je u nekoj od emisija "Trezor" gostovao neko i da su puštani neki stari snimci Rakovice.
Na žalost, ništa konkretnije ne znam, pa bih vas zamolio , ako je ikako moguće, da mi prosledite e-mail adresu Bojane Andrić.

Unapred hvala
Mladen Kuzman
babeuovsky@gmail.com


Pozz

Одговори
пет

15.09.

2017.

Milica Stojković [нерегистровани] у 18:56

RTS TREZOR

Sjajno!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси