Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Редакција каталонског недељника претресена, уредник оптужен да припрема забрањени референдум о независности
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

11. 09. 2017.

Извор: УНС

Редакција каталонског недељника претресена, уредник оптужен да припрема забрањени референдум о независности

Редакција каталонског недељника Ел Валенс претресена је за викенд, а уредник Франческо Фабрегас саслушан у полицији након што је оптужен по три основа у вези са припремом референдума о независности Каталоније најављеног за 1. октобар, а чији је закон о одржавању суспендовао Уставни суд Шпаније.

У оптужници се наводи да се уредник каталонског недељника терети за непослушност, опструкцију правде и сарадњу у злоупотреби јавних финансијских средстава.

Фабрегас је пет сати по полицијском претресу редакције, у присуству адвоката, отишао у станицу цивилне гарде и бранио се ћутањем, објављено је на сајту www.elnacional.cat/en/.

Суд је полицији наложио да претресе штампарију и редакцијске просторије листа Ел Валенс на два места, као део истраге у вези са наводним припремама за незаконити референдум Каталоније, пишу каталонски портали.

Фабрегас је осудио полицијски претрес редакције наводећи да за то нема основа „јер нисмо починили никакав злочин, а понашали су се према нама као према криминалцима“.

„Кажу да смо направили гласачке листиће, али нису ништа узели јер ништа нису пронашли“, навео је Фабрегас.

Шпански Уставни суд је прошле недеље суспендовао закон о одржавању референдума о независности који је усвојио каталонски парламент.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси