Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Дан након Новости блокиран и рачун Штампарије Борба
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

22. 08. 2017.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Дан након Новости блокиран и рачун Штампарије Борба

Рачун Штампарије Борба блокиран је на износ од 264.817.814,38 динара због немогућности ове фирме да наплати дугове од Компаније Новости, сазнаје Удружење новинара Србије (УНС). Пореска управа, рачун „Борбе“, фирме која штампа лист „Вечерње новости“, блокирала је 13. јула 2017. године, дан након блокаде рачуна Компаније Новости.

Директор Штампарије Владимир Гудурић потврдио је у петак УНС-у да је рачун фирме блокиран и навео да ће у понедељак о овом случају моћи да разговара, али нам је данас рекао да због разговора са Новостима не може да даје информације. 

Како УНС незванично сазнаје, блокада Штампарије Борба последица је немогућности ове фирме да наплати дугове од Компаније Новости. Блокадом Штампарије угрожен је рад ове фирме, али и штампање листа „Вечерње новости“.

Рачун Компаније Новости блокиран је 12. јула ове године, због, како је навела ова Компанија, дуга из 2009. године, када нису подмирене обавезе према држави; доприноси за порезе и зараде у висини 103 милиона и 25 милиона за неплаћени ПДВ.

„Са каматама то је 284 милиона динара“, навеле су тада Новости.

На сајту Народне банке Србије данас стоји да дуг на који је блокиран рачун Компаније Новости износи 290.308.064,25 динара, а Штампарије Борба 264.817.814,38 динара.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

23.08.

2017.

anonymous [нерегистровани] у 19:16

тражили сте, гледајте

Хтели сте капитализам, дували сте у пиштаљке и лупали у шерпе, сада уживајте, добили сте што сте тражили.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси