Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Новинари најзначајнијих кинеских медија посетили УНС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 08. 2017.

Извор: УНС

Новинари најзначајнијих кинеских медија посетили УНС

Тринаест новинара најзначајнијих медија у Кини, предвођени председницом Свекинеског удружења новинара, посетили су данас Удружење новинара Србије.

Колеге из листова China daily, Guang Ming Daily, Global Times, Женмин Жибао-а, новинари CCTV-а, агенције Синхуа, ТВ Шангај, Кинеског међународног радија и представници Свекинеског удружења новинара разговарали су у УНС-у са председником Извршног одбора УНС-а Петром Јеремићем, чланом Управе УНС-а Зораном Станојевићем и уредницом сајта УНС-а Кристином Ковач.

Петар Јеремић упознао их је са радом и историјатом најстаријег и најзначајнијег удружења новинара у Србији, као и вишегодишњом сарадњом коју УНС има са колегама из Кине.

Председница Свекинеског удружења новинара Wанг Донгмеи истакла је да је жеља овог удружења да се сарадња ојача.

Свекинеско удружење новинара, рекла је Донгмеи, има више од милион чланова, а његови најважнији циљеви су омогућавање новинарима да неометано раде свој посао, праћење колико чланови удружења поштују новинарски кодекс, као и организовање курсева и обука за новинаре.

Колеге из Кине Србију су посетиле у оквиру пројекта „Један појас, један пут“ чији је циљ, између осталог, јачање међусобне сарадње медија из Кине и Србије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси