Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Зашто Вучићевићу треба ново новинарско удружење
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

01. 07. 2017.

Аутор: Д. Бјелица Извор: УНС

Зашто Вучићевићу треба ново новинарско удружење

Власник и главни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић најавио је оснивање новог новинарског удружења чији би циљ, између осталог, био заштита председника Србије Александра Вучића од напада таблоида. Вучићевић је у интервјуу за ТВ Пинк у петак рекао да то што скоро месец дана излази у „рекеташком Kуриру“ нема везе са новинарством и одао признање председнику Вучићу „што је издржао кампању коју до сада нико није издржао".

„Дошли смо у фазу лажовчина, мајмунчина, кретенчина. Извините на изразима, али то пише на насловним странама Kурира. Неће бити да је само (власник Kурира Александар) Родић полудео, иза њега стоје моћни људи из земље и иностранства“, рекао је Вучићевић и додао да се све то дешава када Србија бележи „никад боље економске резултате, што не одговара западним центрима моћи који, попут Стејт департмента, финансирају Родића" у тренуцима када поведе кампање против Вучића.


Вучићевић је рекао да иако се Kурир плаћа са рачуна Стејт департмента, верује да иза напада на председника не стоји америчка држава већ неки центри моћи.

На питање водитеља зашто о свему томе ћуте УНС и НУНС, Вучићевић је одговорио да се ради о посебној причи.

„УНС и НУНС ћуте зато што се очигледно баве политиком. Зато што им је професија девета рупа на свирали. Њих не занимају професионалне норме и стандарди, што је по дефиницији њихов посао. И УНС и НУНС морали би да се баве професијом, новинарством, да указују на овакве аномалије и професионалне болести у једном друштву. Ово њихово ћутање показује да су они параполитичке организације и крајње је време да се у Србији оснује ново новинарско удружење. Апелујем на колеге, није на мени да то радим, а у већини су поштене колеге које желе да се баве својим послом, да оснујемо... да оснују, а ја ћу помоћи шта могу и ако могу, и ако буду хтели, да оснују ново професионално удружење, између осталог и због оваквих ситуација."

Вучићевић је казао да не треба имати илузија да иза неких људи из новинарских удружења не стоје исти они који стоје „иза прљаве и незапамћене кампање која се готово месец дана води у Kуриру".

Коментари (6)

Остави коментар
нед

16.07.

2017.

Milan Djokic - Soko [нерегистровани] у 11:29

Re: Podrska

Sve se slazem sa onim sto je napisao potpisnik "Samo napred".

Одговори
уто

04.07.

2017.

Rajko [нерегистровани] у 05:07

Re: Ko, s kim?

Pa da krenemo u odbranu profesije? Ko i s kim? Sa ovim novim anonimusom od predsednika Udruzenja, novinarskom gromadom?!!

Одговори
пон

03.07.

2017.

anonymous [нерегистровани] у 17:56

PODMETANJE AUTORA,UNS KAO NDNV I NUNS

Tačno je,Vučićević nije pomenuo novo novinarsko udruženje radi zaštite Vučića! Zaista, ako je od mog UNS-A , ovo je previše, izmišljotina autora teksta ili nekog drugog,ali vidim potpis Bjelica. Pogledajte kolega još jednom intervju pa ćete videti da takva konstatacija nije izrečena. A to da li će Vučićević ili neko drugi da formira novo udruženje, to je druga stvar, nikada ne bih prišao.Ali mora se znati da je tačno da od kada je Lj.Smajlović otišla iz Politike,ljuta očigledno, preigrala se, mislila da će neko praviti spektakl i zvati je da se vrati, i od kada je imenovala novog predsednika UNS-a, to više nije ona organizacija koja je branila interese novinara .Šta više, od kada je otišao i gen.sekretar u Ministartvo kulture i informisanja, sve se promenilo u UNS-u i na tragu je NUNS-a i Gruhonjićevog NDNV.

Одговори
пон

03.07.

2017.

Slavujko [нерегистровани] у 17:29

SAMO NAPRED...

Ovo je lepa vest! Treba da se osnuje jos jedno udruzenje po "zamisli" ovog poltrona, dusebriznika, licnog "novinara"(?) i zastitnika "lika i dela" AV- najvrednijeg u istoriji Srba!!!
Najzad, da se odvoji kukolj od zita...
p.s. Obavezno da im se dodeli radni prostor u "Lazi L..."

Одговори
суб

01.07.

2017.

anonymous [нерегистровани] у 19:20

Nije baš tako!

Gledao sam taj intervju i nije tačno da je pomenuti urednik tražio osnivanje novog udruženja radi zaštite predsednika Vucica. Razlog je pasivnost UNS (ne interesuje me, bar mene, Nuns) u osudi svega onog što kalja srpsko novinarstvo. Sramota je, grdna sramota, kako izgledaju bgd novine i kako se ponašaju nekad čuveni listovi sa perjanicama pisane reći.Kuda to vodi? Stalesko udruženje mora da se pokrene, zaustavi nasilje i verbalni teror koji je uvod u nešto daleko gore i teže. Siguran sam da UNS to može.

Одговори
суб

01.07.

2017.

GashaL. [нерегистровани] у 15:49

eksperiment iz prasume.

Ima to na youtube. Postavili ogledalo sred prasume, i skrivenu kameru da sve snima. Najjaci u grupi majmuna video svoj lik u ogledalu i, naravno, krenu da mu dokaze ko je jaci. evo linka https://www.youtube.com/watch?v=kMHnNF2rqpI

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси