Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Награда „Милан Пантић“ за новинарску храброст новинарки РТС-а Драгани Сотировски
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

09. 06. 2017.

Аутор: Д. Бјелица Извор: УНС

Награда „Милан Пантић“ за новинарску храброст новинарки РТС-а Драгани Сотировски

Овогодишња добитница награде „Милан Пантић“ за новинарску храброст је шеф дописништва РТС-а у Нишу Драгана Сотировски, одлучио је жири који су чинили представници „Вечерњих новости“, УНС-а, НУНС-а, јагодинских новинара и Немања Пантић, син убијеног новинара Милана Пантића.

Жири је навео да је Драгана Сотировски показала новинарску истрајност, али и кураж да се супротстави локалним моћницима и функционерима, чиме је на најбољи начин постала баштиник дела колеге чије име носи ова награда.

Компанија „Новости“ награду додељује од 2002. године.

Ове године о награди је одлучивао жири у саставу Милан Бабовић, заменик главног и одговорног уредника „Вечерњих новости“, Владимир Радомировић, председник УНС-а, Светозар Раковић, генерални секретар НУНС-а, Љубиша Бата Вујић, представник јагодинских новинара и Немања Пантић, син убијеног колеге.

Награда ће бити уручена на дан када је пре 16 година убијен Милан Пантић, у недељу, 11. јуна, у 12 сати, у просторијама јагодинске библиотеке.

Помен Милану Пантићу биће у 11 сати на градском гробљу у Јагодини. Миланове колеге ће у 11.30 сати обићи место где је убијен и полoжити венце на споменик на Тргу Милана Пантића.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

09.06.

2017.

Sonja [нерегистровани] у 17:32

Bravo

Svaka cast za izbor!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси