Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Вељко Пајовић: Није важно колико вас људи слуша, већ колико вас људи чује
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

02. 06. 2017.

Аутор: Ј.Пешић Извор: УНС

Вељко Пајовић: Није важно колико вас људи слуша, већ колико вас људи чује

Некадашњи водитељ и уредник „Београдских разгледница“ на Радију Студио Б Вељко Пајовић покренуо је 11. априла на интернету своју радио емисију „Јутро на нету“.

На страници veljkopajovic.com слушаоци могу радним данима, од 8 до 10 сати, да чују глас познатог новинара и с њим да разговарају као што је то био случај свих претходних година док је био у радијском делу куће Студио Б. Слоган његове емисије остао је „Гледајте да ме слушате“.

За сајт УНС-а Пајовић каже да је отишао из Студија Б пре годину и по дана, али да није могао да седи скрштених руку.

„Тренутно је програм у експерименталној фази. Најбитнији ми је контакт са грађанима о обичним и свакодневним темама, како бисмо се међусобно снажили и бодрили. Овај програм се може чути на интернету, једина разлика је што се не чује преко класичних радија, што не значи да се то неће десити у будућности. У функцији је грађана, представља празан простор у коме грађани могу говорити о проблемима и од почетка се јављао велики број њих“, каже Пајовић.

 

Поред његовог познатог слогана „Гледајте да ме слушате“, колега Пајовић је нагласио да је заправо гесло овог програма „није важно колико вас људи слуша, већ колико вас људи чује“.

Како каже, тежи да овај програм буде канал комуникације са грађанима, окренут градским темама и менталитету грађана. За њега он представља једну велику слободу, пре свега у професионалном приступу програму, али и одговорност.

„Радио је по мом мишљењу најбољи медиј, где разговором помажем свим грађанима који желе да искажу свој проблем. Поред великог броја слушалаца који се јавља, у свој програм доводим и озбиљне саговорнике. Јуче ми је била представница синдиката,ва такође сам имао и саговорника да причамо о Дану борбе против дуванског дима“, каже Пајовић и додаје „да му није циљ да он буде у првом плану већ првенствено грађани који желе да се изразе на културан и цивилизован начин.

Пајовић каже да ради сам, у свом стану, и да је до јуче имао тонца, али да је због одређених проблема, од данас он и у тој улози.

„Иако тонац данас није дошао, ја нисам човек који се предаје и како би се рекло ’the show must go on’“.

Каже да на сајту постоји опција "Подржите ме" где грађани, ако су вољни, могу да новчано помогну да измири трошкове које носи ова врста самосталног новинарског рада.

Вељко Пајовић је на Радију Студио Б двадесет година водио и уређивао емисију „Београдске разгледнице“. Одлучио је да напусти овај Радио у јануару 2016. године, након што је добио усмену суспензију и најаву дисциплинског поступка после емисије у којој је критиковао бацање грамофонских плоча ове радио станице на ђубриште.

За емисију “Београдске разгледнице” добио је 2015. године награду Града Београда за новинарство.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

02.06.

2017.

anonymous [нерегистровани] у 17:07

Napred, druže!

Odličan novinar, pismen i britak, šteta što nema svoju emisiju na nekom dobrom radiju ili televiziji.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси