Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Уручена признања Лола Рибар новинарима студентских гласила који су поручили да промоција кича представља проблем
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

25. 05. 2017.

Аутор: Слађана Недељковић Извор: УНС

Уручена признања Лола Рибар новинарима студентских гласила који су поручили да промоција кича представља проблем

Унија студентских гласила у сарадњи са Удружењем новинара Србије, уручила је признање „Иво Лола Рибар“ за најбоље студентске радове написане и објављене у студентским гласилима у периоду од 1. марта 2016. до 28. фебруара 2017.године.

„Све јача промоција кича представља проблем, а ви сте драге колеге једина нада,“ речи су којима је студенткиња Филозофског факултета у Новом саду Андријана Глишић, која је програм водила, најавила доделу признања „Иво Лола Рибар“ за најбоље студентске радове.

Награду за најбољи извештај добила је студенткиња Факултета за медије и комуникације Универзитета „Сингидунум“ Ана Томић, за спортски извештај „Хет-трик Горановића за потпуни преокрет и славље Саобраћајаца“, који је објављен на сајуту „Спорт индекс“.

Признање за најбољи интервју добила је студенткиња Факултета политичких наука Универзитета у Београду Слађана Недељковић, за разговоор са факултетском спремачицом „На крају пустиње увек могу да пронађем цвет“, објављен у часопису „Политиколог“.

У категорији коментар награђена је студенткиња Филозофског факултета у Новом Саду Марија Стојадиновић за текст „Жена која је створила поп културу“, објављен на сајту „Универзитетски одјек“.

Похвалнице за радове, које жири није могао да сврста у конкретне жанрове, добили су Снежана Вукашиновић („С љубављу из Загреба, кужиш?“), Небојша Новаковић („Црни лабуд“), Марија Грбић („Сања Кљајић :Немамо новинаре са интегритетом“) и Марија Петровић („Трка задовољства“).

Председник Уније студентских гласила Ненад Ружић честитао је награђеним студентима и истакао: „Ми радимо на унапређивању самих себе, свако од нас ће стајати иза својих речи и бранити оно што је његов рад.“

Члан Управе УНС-а Дарко Дозет је речима подршке мотивисао студенте да још више развијају  своја новинарска умећа: „Удружење новинара Србије је препознало таленте студената, имате пуну подршку од нас и само напред,“ рекао је Дозет.

Послате студентске радове оцењивали су професорка Факултета политичких наука Ратка Марић, новинарка Бранка Оташевић, представница УНС-а и новинарка Франкфуртовских вести Јелена Петковић и докторант Филозофског факултета у Новом Саду Стефан Јањић.

Коментари (2)

Остави коментар
нед

30.12.

2018.

NRužić [нерегистровани] у 11:29

re: baš me čudi

Poštovani,

Ivo Lola Ribar je upisan u istoriji kao prvi glavni i odgovorni urednik nekog studentskog časopisa na teritoriji Srbije. On je 1937 godine bio jedan od osnivača časopisa Student.

Srdačan pozdrav,
Nenad Ružić

Одговори
пет

26.05.

2017.

anonymous [нерегистровани] у 19:32

bas me cudi

neverovatno, da se nagrada ne zove Knjeginja Persida ili Baba Visnja. Kojim cudom ostade jadni Ivo Lola Ribar?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси