Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Оги се опоравља после успешне трансплантације матичних ћелија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

24. 05. 2017.

Аутор: Ј.Пешић Извор: УНС

Оги се опоравља после успешне трансплантације матичних ћелија

Двадесетогодишњем Огњену Петровићу, сину преминулог новинара Зорана Петровића Пироћанца, који болује од Хочкиновог лимфома, врсте излечивог рака, успешно су трансплантиране матичне ћелије у Немачкој.

Како је УНС-у рекла др Лела Станић из Дома здравља у Сремчици, која је водила акцију за прикупљање новца, Оги је добро и опоравља се у Немачкој. Са њим је сестра, а пре десетак дана прикључила им се и мајка, иначе колегиница и пријатељица др Станић.

Др Станић је рекла за сајт УНС-а да је у акцији која је започела средином децембра прошле године сакупљено 130 000 евра, како од концерта, спортских такмичења, фолклорних манифестација, па до новца прикупљаног на пијаци, из кутија са ознакама Акција за Огија.

„Сала Културног центра Чукарице је била пуна када смо организовали концерт за Огија, а тада смо прикупили око 5,5 хиљада евра“, каже др Станић и додаје да су „у лечењу помогли грађани Сремчице који су убацивали новац у кутије које су биле на улици, његови другови Бојан Секулић и Давид Штрбац, сви запослени у Дому здравља у Сремчици као и велики број људи који је слао СМС поруке преко хуманитарне фондације Александра Шабића“.

Објаснила је да је Огијево лечење трајало 2,5 године у Србији, али да је било безуспешно.

„Када смо видели могућност да се Огњен лечи у Немачкој, код професорке докторке Надежде Басаре, у року од десет дана прикупили смо 40 000 евра, што није било довољно за трошкове трансплантације. Након објављивања у медијима да је потребно још новца, људи су почели да уплаћују. Захвални смо свима који су помогли“, рекла је др Станић и додала да ће Оги морати да иде у Немачку на редовне контроле.

Коментари (1)

Остави коментар
нед

11.06.

2017.

Milena [нерегистровани] у 17:04

Bravo

Svaka cast. Bravo za dr Stanic i sve ljude koji su se odazvali i pomogli akciju prikupljanja novca.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси