Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Предраг Милинковић постао генерални секретар AIPS-а за Европу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

22. 05. 2017.

Аутор: Слађана Недељковић Извор: УНС

Предраг Милинковић постао генерални секретар AIPS-а за Европу

Председник Удружења спортских новинара Србије (УСНС) и новинар РТС-а Предраг Милинковић изабран је за генералног секретара европског огранка Међународног удружења спортских новинара (AIPS) на конгресу те организације у Сеулу.

„Претходних година био сам члан извршног одбора AIPS Европе.  Трудио сам се да на најбољи начин представљам спортске новинаре са простора Балкана. За генералног секретара предложиле су ме колеге из десетак земаља, а с обзиром на то да се противкандидат из Грчке Сортирис Трантафилу повукао непосредно пре гласања, акламацијом сам проглашен за победника,“ каже за сајт УНС-а Милинковић који је на место генералног секретара изабран 10. маја.

Милинковић је два пута биран за члана Извршног одбора те организације у периоду од 7 година. Био је предавач на семинарима за новинаре у Анкари, Атини и на Малти, као и организатор састанка Извршног одбора у Београду.

Милинковић објашњава да је Европском парламенту AIPS Европе предао петицију за укидање накнада за спортске преносе када су у питању радио станице, како би се заштитила права радио репортера на извештавање. 

„Долазимо до проблема јер су огромне цене извештавања са спортских догађаја на радију. Радио станице немају довољно средстава како би исплатиле те високе цифре, па плаћање тих сума није реално. Уколико се акредитације буду издавале само онима који могу да плате накнаде, већина ће остати без посла.“

Милинковић закључује да ће акција наићи на велики одзив код радио репортера, који се често сусрећу са овим проблемом посебно у Шпанији, Француској, Белигији и Италији.

За новог председника AIPS Европе на конгресу је изабран Чарлс Камензули са Малте док је на функцији благајника остао Мурат Агџа из Турске.

Тајним гласањем Лев Росошик из Русије, Настасија Марина из Белорусије, Сортирис Трантафилу из Грчке, Ђанфранко Копола из Италије, Михаел Шуен из Аустрије, Михалис Гаврилидис са Кипра, Марк Вентуљак из Француске, Ђорђи Солоши из Мађарске и Думитру Граур из Румуније изабрани су у Извршни одбор AIPS Европе.

У Пјончангу (Јужна Кореја) су одржани избори за Међунардно удружење спортских новинара (AIPS), на којима је Италијану Ђанију Мерлу из „Газете дело спорт“ четврти пут потврђен мандат председника. Више од 250 делегата из 107 земаља посетило је спортске објекте за зимске Олимпијске игре 2018. године.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси