Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Преминула новинарка Јасминка Коцијан
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

20. 05. 2017.

Извор: УНС

Преминула новинарка Јасминка Коцијан

У Београду је синоћ, после краће и тешке болести, преминула Јасминка Коцијан, новинарка која је у овој професији провела 31 годину.

Јасминка је рођена 5. јула 1959. године у Задру. Завршила је новинарство на Факултету политичких наука. Говорила је руски и енглески језик.

Као професионални новинар почиње да ради са 27 година у новинској агенцији Танјуг.  У Танјуг-у остаје од 1986. до 1995. године када прелази у агенцију Фонет. У Фонету ради до 1997. године.

 

Од 1997. године запошљава се у Дневном телеграфу, затим у Нашој Борби у којој остаје до 1999. године. У дневним новинама Данас радила је од 1999. до 2004. године, а затим у агенцији Бета до 2006. године.

На онлајн порталу Nadlanu.com Јасминка је радила од 2006. до 2012. године, када се враћа у кућу у којој је започела своју професионалну каријеру и где јој са још 200 запослених престаје радни ангажман крајем 2015. године.

Од априла 2015. године Јасминка је водила судску битку против Танјуга-а због злостављања на раду и тражећи правду стрпљиво је и педантно пратила свако рочиште са којег је УНС редовно извештавао.

У поступку који је због мобинга покренула против Танјуг-а, постала је још једна од бројних жртава тактике одуговлачења послодаваца, који користе сваки изговор да што дуже одлажу правду за новинаре. Нажалост није дочекала првостепену пресуду.

У својој богатој новинарској каријери у којој је пролазила кроз све турбуленције са којима су се суочавали медијски професионалци од 90-их до данас, радила је на пословима новинара и уредника у скоро свим областима новинарства, спољној и унутрашњој политици, друштву, култури.

Запажено је извештавала са суђења Слободану Милошевићу у Хагу.

Била је члан УНС-а и НУНС-а. Омиљена колегиница и добар човек.

Заједнички комеморативни скуп посвећен новинарки Јасминки Коцијан биће одржан у уторак 23. маја у 12.30 часова у београдском Медија центру.

Сахрана ће бити истог дана у 14.30 на Новом гробљу у Београду.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси