Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Бељуљи: Претио ми је председник Националног савета Албанаца
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

05. 05. 2017.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Бељуљи: Претио ми је председник Националног савета Албанаца

Сувласника телевизије „Спектри“ Џељаља Бељуљија вербално су, како је рекао УНС-у, у суботу, 29. априла у Бујановцу, напали председник Националног савета Албанаца Јонуз Муслиу и његови синови.

Како је УНС-у рекао Бељуљи у суботу, у 11.30, непозната лица су га позвала на телефон док је седео у кафићу и поставила му питања у вези са новинарском професијом.

„Када су ме позвали, рекао сам им у ком се кафићу налазим. Рекао сам им да дођу и да ћу им помоћи. Након тога, испред кафића у колима се појавио Муслиу са синовима. Ушли су у кафић и рекли су да имају нешто да разговарају са мном. У том тренутку нисам схватио да су ме они претходно звали. Кренули су да псују и тражили ми да устанем“, каже Бељуљи.

Он је објаснио да није хтео да устане како не би дошло до физичког напада.

„Муслио ми је тада рекао ‘Пазите шта пишете твој брат и ти, јер ви знате шта ми можемо да урадимо’", рекао је Бељуљи и додао да инцидент није хтео да пријави полицији.

„Трг је био пун и то се брзо прочуло, тако да су ме звали из полиције да дам изјаву. Дао сам изјаву увече и у понедељак. Предао сам и снимак телефонског разговора “, каже Бељуљи.

Бељуљи мисли да „они најверованије нису имали намеру да га физички нападну, већ да га ућуткају или да га натерају да пише о њима“.

На позив УНС-а Јонуз Муслиу се није јављао.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси