Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Помозимо Теодори да настави лечење
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

04. 05. 2017.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

Помозимо Теодори да настави лечење

Деветогодишња Теодора Врањешевић, ћерка нашег колеге новинара Богдана Врањешевића, болује од акутне мијелоидне леукемије, облика малигног обољења. За даље лечење у Немачкој неопходно је да се прикупи 350.000 евра.

Теодора се годину дана лечи на Институту за здравствену заштиту мајке и детета „Др Вукан Чупић“ у Београду, прошла је пет циклуса хемиотерапије, које, услед компликација, нису биле делотоворне. Једину могућност има да настави лечење Универзитетској дечијој клиници у Франкфурту (Немачка) где ће јој бити трансплатована коштана срж.

За прикупљање новца остало је десетак дана, јер је Теодори потребно хитно лечење које може да започне тек када се на банковном рачуну клинике нађе 350.000 евра.

Кампања за донације почела је у среду увече на Фејсбуку, а за неколико дана биће одређен и број за слање СМС порука преко Фондације „Буди хуман“ Александра Шапића.

Удружење новинара Србије (УНС) позива колегинице и колеге да се прикључе акцији прикупљања помоћи за лечењу Теодоре, као и да позив за прикупљање новчане помоћи објаве у медијима у којима раде.

„Моја супруга и ја радимо у медијима и овај износ не бисмо могли да зарадимо у три живота! Дакле, толики новац, једноставно, немамо, ни близу. Али, немамо ни право да одустанемо од борбе за живот наше Теодоре, јер се и она протеклих годину дана бори као највећи ратник. Љубав према нашем детету, коју безгранично имамо као и сви остали родитељи према својој деци, даје нам снагу да гурамо, да се надамо и верујемо да ћемо уз помоћ добрих људи, институција, установа, компанија успети да сакупимо потребних 350.000 евра“, каже Теодорин отац, новинар „Курира“ Богдан Врањешевић.

Сви они који желе да помогну Теодори Врањешевић, могу то да учине путем СМС-a: укуцајте 292 и пошаљите на 3030. Цена поруке је 200 динара.

Теодори можете помоћи и уплатом на два рачуна у Ерсте банци, на име Богдан Врањешевић:

Динарски рачун: 340 - 32003872 - 78

Девизни рачун: CORRESPONDENT BANK FOR 978 INCOMING PAYMENTS:

(навести ознаку валуте)

SWIFT CODE: GIBAATWG

ERSTE GROUP BANK AG WIEN, AUSTRIA

ACCOUNT OF THE BENEFICIARY WITH:

SWIFT CODE: GIBARS22

ERSTE BANK A.D. NOVI SAD

BENEFICIARY:

IBAN:   RS35340000003200387278

NAME: VRANJEŠEVIĆ BOGDAN

ADDRESS: LEPENIČKI BULEVAR 27, KRAGUJEVAC, SERBIA

International Payments Department

Erste Bank a.d., Novi Sad

или на рачуне:

Динарски: 160-466030-47

Девизни: 00-540-0002058.6, IBAN: RS35160005400002058631

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси