Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Беоколп и АМГ: Дистрибуција српских дневних новина у Македонији редовнa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

28. 04. 2017.

Аутор: Ј.Пешић Извор: УНС

Беоколп и АМГ: Дистрибуција српских дневних новина у Македонији редовнa

„Дистрибуција дневних издања иде редовно, новине стижу на време, али специфичност македонске дистрибуције дневних издања условила је да због превеликих трошкова, новине на продајним местима буду тек поподне“, рекао је за сајт Удружења новинара Србије (УНС) представник за медије српског дистрибутера, фирме Беоколп, Миомир Марковић.

Након што је СПОНА објавила да се „део српске штампе на продајним местима у Скопљу и Куманову доставља са даном закашњења, упркос чињеници да се транспортоване новине допремају сваког јутра“, УНС је питао Марковића да ли је таква пракса била и са ранијим македонским дистрибутером Медиа принт Македонијом, са којима су пре Адриа медиjа групе сарађивали.

„Вероватно, није то до наше дистрибуције, тако раде дистрибутери у Македонији. Ми новине достављамо на време. Мора постојати добар интерес да би се два пута ишло у ‘развоз’. На нашу жалост, продаја српске дневне штампе је симболична и такав интерес не постоји“, објаснио је Марковић.

Он је навео да су, када су поново кренули са дистрибуцијом српске штампе у Македонију, обавестили о томе све издаваче дневних и ревијалних новина.

„Они који су у томе видели свој комерцијални или неки други интерес склопили су са нама уговоре и њихова издања и дистрибуирамо“, каже Марковић.

Из Адриа медијa групе потврдили су УНС-у да српска штампа у Македонији на киоске стиже поподне.

„Ако се нпр. Блиц одштампа увече у Србији, ујутру се налази на српским киосцима и ујутру се лист шаље за Македонију. Тада се врши дистрибуција српске штампе по Македонији, тако да се она налази на македонским киосцима око 4-5 сати  после подне. То није застарели број, већ данашњи, само што се не налази на киоску ујутру већ поподне“, навели су из Адриа медија групе.

Подсетимо, након двомесечне паузе у дистрибуцији српских дневних новина у Македонији, 8. априла Адриа медија група преузела је увоз и дистрибуцију српске штампе од дотадашњег дистрибутера Медиа принт Македонија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси