Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Унија студенских гласила Србије наградила најбоље радове у студентским медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

05. 04. 2017.

Аутор: Унија студентских гласила, Ј. Пешић Извор: УНС

Унија студенских гласила Србије наградила најбоље радове у студентским медијима

Поводом 80 година постојања студентског новинарства, Унија студентских гласила Србије наградила је најбоље радове који су објављени у студентским медијима у периоду од 1. марта 2016. до 28. фебруара 2017. године.

У категорији интервјуа награђена је студенткиња Факултета политичких наука у Београду Слађана Недељковић. Њен текст „На крају пустиње увек могу да пронађем цвет“  објављен је у часопису „Политиколог“.

Међу репортажама најбоље је оцењен рад студента Филозофског факултета у Новом Саду Зорана Стрике „Људи у кроксама“ објављен на сајту „Универзитетски одјек“.

У категорији коментар жири је наградио рад студенткиње Филозофског факултета у Новом Саду Марије Стојадиновић „Жена која је створила поп културу“, такође објављен на сајту „Универзитетски одјек“.

Најбоље оцењен рад у категорији спортског извештаја је „Хет-трик Горановића за потпуни преокрет и славље Саобраћајаца“ Ане Томић, студенткиње Факултета за медије и комуникацију Универзитета „Сингидунум“, објављен на сајту „Спортиндекс“.

Жири је наградио и текстове које није могао да сврста у конкретне категорије и то: „С љубављу из Загреба, кужиш?“ Снежане Вукашиновић, „Црни лабуд“ Небојше Новковића, „Сања Кљајић: Немамо новинаре са интегритетом“, Марије Грбић и „Трка задовољства“ Марие Петровић.

Радове у категорији интервју, репортажа, коментар и спортски извештај оцењивали су професорка Факултета политичких наука у пензији др Ратка Марић, новинарка у пензији Бранка Оташевић, представница УНС-а и новинарка Франкфуртских вести Јелена Петковић и докторанд Филозофског факултета у Новом Саду Стефан Јањић.

„Стигло је доста радова, занимљивих интервјуа, коментара, репортажа. Љубитељи спорта су се доста потрудили и њихови радови би могли без проблема да се објаве у спортској штампи. Било је безброј интервјуа са занимљивим саговорницима и видела се жеља и труд да се дође до њих. Такође је било доста занимљивих и вансеријских коментара, који су се бавили свакодневним стварима из другачијег угла“, рекла је УНС-у чланица жирија Јелена Петковић, некадашња уредница листа „Студент“.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси