Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Полиција саслушала Антонија Ковачевића по пријави власника „Експреса”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

03. 03. 2017.

Извор: УНС

Полиција саслушала Антонија Ковачевића по пријави власника „Експреса”

Бивши уредник портала недељника „Експрес“ Антоније Ковачевић саслушан је данас у Полицијској станици на Новом Београду, због, како је рекао за сајт УНС-а, пријаве коју је против њега поднео власник овог недељника Горан Веселиновић.

„У јучерашњем разговору са Веселиновићем, рекао сам му да ћу га тужити јер није испунио уговорну обавезу и уручио ми је отказ без најаве и упозорења, што није по закону. У полицијској станици су ми рекли да сам пријављен због претњи и уцене, које сам наводно упутио Веселиновићу у том разговору“, рекао је Ковачевић.

Он је навео да га је полиција синоћ тражила у стану бивше жене.

„Полиција је упала у стан бивше жене, расплакала ми је дете и није хтела да изађе док нису добили мој број телефона. Након тога су ме позвали и рекли да дођем на данашње саслушање. У полицији сам био саслушан, поступили су веома професионално, извињавали су се и нисам имао никаквих непријатности“, каже Ковачевић.

Ковачевић је сматра да је пријава „класично застрашивање и утеривање страха у кости“.

„Веселиновић се вероватно плаши да ћу изнети детаље из медијске империје на светло дана. За личне обрачуне искоришћава државне иституције. Он тако показује своју моћ и мисли да је виши од правде и да отказима и пријавама може да буде господар људске судбине“, наводи Ковачевић и додаје да од тужиоца зависи да ли ће бити даљих поступака али да за то нема реалних услова и разлога.

Власник недељника „Експрес“ Горан Веселиновић је рекао УНС-у да не жели да коментарише пријаву.

„Немам коментара а за све што вас занима можете се обратити МУП-у. Писаћу саопштење ако будем желео да причам о томе, али сигурно не би дошло до пријаве да ситуације није лоша“, рекао је Веселиновић.

УНС је у понедељак, 27. фебруара сазнао да је заменику главног и одговорног уредника недељника „Експрес“ Милану Бечејићу и уреднику портала овог недељника Антонију Ковачевићу главни и одговорни уредник Иван Цвејић дао отказе. Како су Ковачевић и Бечејић потврдили, Иван Цвејић им је дао отказе без претходног образложења или било каквог упозорења, а повод за овакав потез Цвејића је, како кажу, свађа између њих двојице.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

03.03.

2017.

anonymous [нерегистровани] у 15:39

crna hronika

Sta je ovo,vise crne hronike ima medju novinarima, nego u drustvu?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси