Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Избор Надзорног одбора Компаније Новости 20. марта
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

27. 02. 2017.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Избор Надзорног одбора Компаније Новости 20. марта

Ванредна седница Скупштине акционара НИД Компаније Новости на којој ће бити изабран председник Скупштине и именовани нови чланови Надзорног одбора биће одржана 20. марта у 15 сати у просторијама Компаније Новости, објављено је на сајту Вечерњих новости.

Влада Републике Србије донела је 23. фебруара закључак којим се предлаже Скупштини акционара НИД Компаније Новости да, због истека мандата, разреши дужности старе чланове Надзорног одбора и именује нове.

Влада је предложила да Скупштина у НО Компаније поново именује Татјану Видојевић и нове кандидате Марију Павловић, Драгана Ђукановића и Драгана Коларевића.

У НО тренутно су Татјана Видојевић, Горан Николић, др Дијана Вукомановић и Маја Нинковић Ћорац, чланови које је именовала Република Србија као акционар НИД Компаније Новости, као и Срђан Мушкатировић, представник већинског власника Компаније Милана Бека.

На питање УНС-а када ће већински власник предложити новог члана НО, Срђан Мушкатировић није желео да одговори. 

У више наврата, када је УНС истраживао приватизацију „Спорта“ и рад Надзорног одбора Комапније, чланови овог тела пребацивали су позиве на предсеника НО Горана Николића који се или није одазивао на позиве и смс поруке, или није имао коменатр за јавност.

Подсетимо, мандат члановима НО од четири године истекао је пре четири месеца јер је садашњи сазив именован у октобру 2012. године.

По Закону о привредним друштвима Надзорни одбор је, између осталог, надлежан да одређује пословну стратегију друштва, бира и разрешава директора, надзире рад директора и усваја извештаје директора, врши унутрашњи надзор над пословањем друштва, даје сагласност за стицање, отуђење и оптерећење удела и акција које друштво поседује, стицање, отуђење и оптерећење непокретности, узимање кредита, узимање и давање зајмова...

Биографије кандидата

На сајту Вечерњих новости објављене су биографије предложених кандидата за нове чланове Надзорног одбора.

Драган Коларевић завршио је Факултет политичких наука у Београду. Новинарством је почео да се бави 1986. године као новинар у редакцији вести Београдског ТВ програма Телевизије Београд.

У Београдском и Јутарњем програму ТВ Београд радио је као новинар, уредник и водитељ емисије и уредник рубрике за културу до 1994. године, када прелази у информативни програм ТВ Београд – РТС. Радио је као новинар, уредник рубрике за културу и уредник и водитељ Дневника 2. У октобру 1997. године прелази у редакцију „Актуелности“ где ради до 1999. године, када постаје главни и одговорни уредник Културно-забавног програма. На том месту остаје до октобра 2000. године. Од 2001. до 2012. године био је уредник емисије у Домкументарном програму РТС, а од октобра 2013. је уредник у Општеобразовној редакцији Научно-образовног програма. Помоћник министра културе и информисања Братислава Петковића за сектор информисања и медија био је од августа 2012. до октобра 2013. године, када је смењен.

Марија Павловић завршила је Факултет политичких наука у Београду. Како је наведено у биографији, од 1997. до 1998. године радила је као дописник редакције „Радио Будва“ где је извештавала о дневним и кулутрним активностима.

Драган Ђукановић докторирао је на Факултету политичких наука у Београду. Од 2001. године помоћник је директора за научноистраживачку делатност у Институту за међународну политику и привреду. Главни је и одговорни уредник часописа „Међународна политика“, ванредни професор на Факултету политичких наука у Београду и професор на Универзитету Горња Горица из Подгорице.

Татјана Видојевић је дипломирани журналиста. Новинарством је почела да се бави 1991. године на Студију Б, где је до 2000. гдине радила као новинар и уредник информативног програма. У току 2000. године била је уредник документарног програма на YU info телевизији. Од новембра 2000. до маја 2001. године била је уредник Дневника 2 на Радио-телевизији Србије, када постаје заменик директора и главног уредника на Студију Б. Од 20013. до 2006. године радила је као заменик главног уредника и аутор и водитељ емисије „Замка“ на Телевизији Пинк. Са тог места прелази на FOX телевизију где до 2009. године ради као директор и главни уредник информативног програма. Била је медијски саветник председника Општине Земун, главни и одговорни уредник телевизије Свет плус инфо, медијски саветник министра културе. Од 2014. године је члан Већа за комуналну инфраструктуру у Општини Чукарица.

 

Коментари (1)

Остави коментар
уто

28.02.

2017.

Pam [нерегистровани] у 11:45

dno

Neverovatno. Nekada najveci dnevni list na Balnau spao na potpuno anoniman sastav Nadzornog odbora! .Ako je snaga ovog odbora odraz snage drustva ili Novosti- onda tesko i jednim i drugima.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси