Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Нико заинтересован за опрему РТВ Крагујевац, продаја одложена за март
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

09. 02. 2017.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Нико заинтересован за опрему РТВ Крагујевац, продаја одложена за март

„Пописана опрема РТВ Крагујевац није данас продата на лицитацији јер се није појавио ниједан заинтересовани купац. Продаја је одложена за 3. март“, рекао је Удружењу новинара Србије (УНС) председник синдиката "Независност" у овој телевизији Горан Антонијевић. Како је додао, продаја опреме РТВ Крагујевац је оглашена због потраживања поверилаца, али и запослених који су телевизију тужили због неисплаћених зарада.

Ово није први пут да се опрема РТВ Крагујевац због потраживања запослених и поверилаца нађе на јавној лицитацији. У децембру прошле године, на јавној лицитацији, продата је опрема у вредности од око 1.200.000 динара, а међу купцима је био и Град Крагујевац.

Подсетимо, Телевизија Крагујевац је прекинула емитовање програма 7. децембра. Крајем јануара 2017. године Министарство привреде раскинуло је приватизацију овог медија.

„И даље не знамо која је судбина РТВ Крагујевац. Сада смо враћени у државно власништво, али на наше позиве и дописе нико не одговара. Ни Министарство привреде, ни Министарство за рад. Држава никако да именује заступника капитала, плате нам касне већ 9 месеци, немамо оверене здравствене књижице, немамо опрему за рад, директорка је дала оставку, уредница је на боловању, а ми на посао долазимо свакодневно. Данас ћемо написати отворено писмо и премијеру Вучићу и надамо се да ће се неко коначно позабавити нама“, каже Антонијевић.

Како је додао, "на случају РТВ Крагујевац се показало да приватизација медија није успела и да систем не ради".

Коментари (2)

Остави коментар
суб

11.02.

2017.

anonymous [нерегистровани] у 17:16

Re: POGLDAJTE SE U SOPSTVENO OGLEDALO

Tužno je da Kragujevac nema svoj elektronski mediji,neću reći da je to RTK,ili neki drugi,ali u gradu u kome se začelo novinarstvo, ovo ne sme da se dogadja.Medjutim,čitam sada kako novinari (kojima kao kolega dajem podršku)ali ne mogu da ne primetim da sada nariču kako nisu primili devet plata,da se ne zna budućnost njih 60! Aman, kolege, pa u jednom danu u Zastavi je otpušteno 6000 radnika.Vi ste ćutali.U jednom danu je otpušteno 50 novinara i drugog osoblja lista Svetlost(od strane vlasti Verka Stevanovića), vi ste opet ćutali,šta više to ste podržali, jer vas je gradonačelnik Stevanović "uredjivao" i programski i novčano. Čuttali ste i kada je gradonačelnik Stevanbović prevario 1500 radnika fabrike automobila da po nalogu Dinkića(V.Stevanović bio njegov pajtaš,potredsednik URS_a) obečavši im da napuste fabriku,odu na Biro,a da će svi biti zaposleni uli u Fiatu,ili u kooperantskim fabrikama u ovom gradu. Vi ste ćutali.A sada dižete frku . Zloupotrebljavate ekrane i frekvenciju za privatne stvari, Vaš predsednik Sindikarta Andonović kupuje mikrofone i montažne uradjaje od firme za koju se navodno bori! Dakle, sve se vraća, sve se plaća! Zato mi je žao grada Kragujevca koji ovo nije zaslužio,Kragujevčana koji,takodje, ovo nisu zaslužili,a vas koji lijete sada suze - ne žalim,jer ste likovali kada je drugim vašim kolegama pričinjkvanao zlo.I iz oblasti novinarstva,ali i iz drugih profesija.Pa i oni imaju porodice, decu, supruge...Zato se pogledajte u ogledalo.

Одговори
чет

09.02.

2017.

Hm... [нерегистровани] у 14:18

Hm...

Da li je moguće da ti jadni ljudi nemaju pojma kakav im je status i šta im je namenjeno? Gde žive, u staklenom balonu?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси